komaromonline.sk

egy portál Komáromról és polgárairól

A temetők környékén megerősítik a rendőrségi járőrszolgálatot Komáromban

2019/10/30

A rendőrség, ahogy azt már az elmúlt években megszokhattuk, a közelgő mindenszentek és halottak napja idején idén is megkülönböztetett figyelmet fordít a lakosság biztonságára. A balesetmentes közúti közlekedés érdekében fokozott közlekedésrendészeti jelenlétre lehet számítani a közutakon, a temetők területén pedig a városi rendőrség kötelékének tagjai fognak szolgálatot teljesíteni. A fokozott felügyelet már a temetőkapuk környékén észrevehető lesz.

Sajnos a tisztességes polgárok között megjelenhetnek olyanok is, akik nem a fent említett célból látogatnak el a temetőbe, hanem azért, hogy kihasználják figyelmetlenségünket. Ebben az időszakban megjelennek a zsebtolvajok illetve az alkalmi tolvajok is, akik a temetőben a tömegben elvegyülve – kihasználva az esti, gyengébb látási viszonyokat – meglophatják a megemlékezőket. Ezért ezekben a napokban jobban figyeljünk egymásra, de föként az idősebb emberekre, akik kevésbé képesek vigyázni értékeikre. Ezért a temetőbe ne vigyünk magunkkal nagyobb pénzösszeget, a kézitáskánkat zipszeljük, kapcsoljuk be. A pénztárcánkat ne hordjuk a nadrágunk hátsó zsebében. A sírokon ne hagyjuk egy pillanatra se őrizetlenül kézitáskánkat.

Annak ellenére, hogy a temetőkben októbertől a téli nyitvatartási idő van érvényben, meghosszabbítják a nyitvatartási időt a temetők látogathatósága érdekében. A temetők működtetését biztosító cég felügyeli az övezetben elhelyezett hulladékszállító konténerek rendszeres elszállítását is. Az emlékezés napjai alatt szükség esetén erre akár naponta többször is sor kerülhet.

„A közrendet és a kegyeletüket leróni érkezők biztonságát a komáromi temetők egész területén a városi rendőrség állományának tagjai felügyelik az elkövetkező napokban. A városi rendőrség felkészült a megnövekedett járműforgalomra, és munkájukkal segítik majd a temetők balesetmentes megközelítését és az üres parkolóhelyek feltérképezését is. A rendőrség munkáját több önkéntes is segíti. Az autóval érkezők a parkolás után kétszer is ellenőrizzék le, hogy autóikon az ablakokat és ajtókat bezárták-e. Az értéktárgyakat (mobilok, kézitáskák) ne hagyják szem előtt az üléseken, zárják be őket a csomagtartóba vagy vigyék magukkal. Ha gyanús személyeket látunk, nyugodtan szóljunk az ott szolgálatot teljesítő rendőröknek vagy hívjuk a 159-es (városi rendőrség) telefonszámot.“ – nyilatkozta Ujj Ernő a városi rendőrség parancsnokhelyettese.

Természetesen ezeken a napokon azoknak is fokozottabb figyelemmel kell közlekedniük, akik autóikkal érkeznek a temetőkhöz. A sofőrök legyenek kissé türelmesebbek az utakon, a gyalogosátkelőhelyeknél és a temetők környékén közlekedjenek lassabban, óvatosabban, ugyanis most sokkal több gyalogossal találkozhatnak, mint máskor.

Az utakon közlekedjünk nagyon óvatosan kerékpárral is. Mivel az esti órákban korlátozottak a látási viszonyok, ezért a kerékpárral közlekedők mindenképpen viseljenek láthatósági mellényt és szereljék fel biciklijüket reflex-elemekkel! Nem elég, ha mi látunk, az a fontos, hogy minket is lássanak az úttesten.

Figyeljünk és vigyázzunk egymásra!

(komaromonline.sk –FL, fotó: illusztráció)

Hozzászólások

hozzászólás