komaromonline.sk

egy portál Komáromról és polgárairól

Szalagavató az Ipariban

 

Szeretjük azt a kiszámíthatóságot és biztonságot, amelyet a tanév rendjében egymást követő iskolai rendezvények jellemzően biztosítanak. Ezzel együtt egyre ügyesebbek leszünk abban, hogy felrúgjuk a megszokott rendet, ha egy olyan jelentős esemény megvalósulása a tét, mint a végzősök szalagavató ünnepsége. Nem volt sok idő gondolkozni és tervezgetni, a járványhelyzet ismét kreatív megoldásokat szült a komáromi Gépipari és Elektrotechnikai Szakközépiskola életében.

Alig voltunk túl a szeptemberi tanévnyitón, a végzős osztályok és osztályfőnökeik gőzerővel vetették bele (illetve akik már tavaly elkezdték, ők folytatták) magukat a szalagavatói előkészületekbe, amelynek a fényképezkedés, az értesítők és szalagok rendelése szükséges, ám kevésbé látványos részei. Csak az osztályfőnökök tudják, milyen sok munka volt abban, hogy szinte magától értetődően, pontosan egy hónappal a tanévnyitó után ismét ott állhattunk az iskola udvarán a kellemes októberi napsütésben.

 

 

Ezúttal csak az elegáns végzősök és osztályfőnökeik, valamint a tanári kar volt jelen ezen az eseményen, a szülők majd csak az elkészült fényképeken és videókon keresztül lehetnek részesei gyermekeik nagy napjának. Így a szalagtűzés, az elhangzott beszédek megörökítése az idén sokkal nagyobb hangsúlyt kapott, mint korábban. Mindezek ellenére ugyanolyan felemelő és megható volt, mint szokott lenni, zsebkendők is előkerültek. Ott állva és most is bízunk benne, hogy jövőre többen leszünk.

(Petheő Boglárka)

 

Hozzászólások

hozzászólás