komaromonline.sk
VÁROS
Stubendek László polgármester is részt vett az elnöki fogadáson
  •   

Stubendek László is egyike volt azon polgármestereknek, akiket tegnap délelőtt újévi koccintásra hivatalában fogadott Andrej Kiska köztársasági elnök. A találkozóra a Szlovákiai Városok és Falvak Társulásának (ZMOS) tanácstagjai, valamint a járási székhelyű városok vezetői kaptak meghívást, köztük Komárom polgármestere.

Andrej Kiska az idei önkormányzati választások kapcsán arra hívta fel a jelenlévők és egyben valamennyi településvezető figyelmét, hogy okuljanak a megyei választásokból, találjanak szövetségeseket és igyekezzenek összefogni a demokratikus erőket. Ha ez mégsem sikerül, akkor sem szabadna a választás előtti kampányt gyűlöletkeltésre, az ellenségeskedésre építeni, inkább a jó ötletek, elképzelések ütköztetésére, konstruktív versenyére. Véleménye szerint az önkormányzatoknak leginkább a szociális területre és az oktatásügyre kell a legnagyobb figyelmet fordítania, és nyomást gyakorolniuk a döntéshozókra abban, hogy megoldást találjanak egyes szociális szolgáltatások hosszú távú finanszírozására. Az iskolaügy terén a minőségi alapiskolai oktatás feltételeinek megteremtésében van nagy felelősségük az önkormányzatoknak.

 

Andrej Kiska Illésháza, Dunaszerdahely, Komárom, Párkány és Fülek polgármestereivel (fotó: Agócs Attila facebook)

„Minden komáromira nézve megtiszteltetés, hogy Komárom polgármestereként én is meghívást kaptam a köztársasági elnök úrtól erre az újévi fogadásra” – mondta portálunknak Stubendek László, hozzátéve, hogy „…idén már második alkalommal találkozhattam Andrej Kiskával, hiszen a Szlovák Köztársaság megalakulása 25. évfordulója alkalmából a Szlovák Filharmónián rendezett újévi ünnepélyes díjátadón is jelen voltam”

(komaromonline.sk, fotó: Agócs Attila facebook)


  •   

Hozzászólások

hozzászólás

komaromonline.sk

Like Us On Facebook