komaromonline.sk
VÁROS
Valószínű, hogy szándékosan szórták szét a szegeket
  •   

“…Kérek minden komáromi polgárt, akinek okoztak anyagi kárt biciklijén vagy babakocsiján a képen látható cipész szegek, írja meg hozzászólásban, hol történt az incidens (utca, lakótelep,…). Ez ügyben szeretném értesíteni a város illetékeseit (hivatalt és rendőrséget). Ehhez szükséges minél több adatot összegyűjteni és ezzel segíteni az ügy mielőbbi megoldását. Minden megosztást köszönök.” áll Izsák István, a komáromi PIKO bike kerékpárbolt tulajdonosa facebook oldalán.

Az apró szegek méretük ellenére nem csak a kerékpárok, de a babakocsik gumiját is könnyen tönkreteszik. Január eleje óta úgy megnőtt a forgalmuk, hogy alig győzik javítani a defektes kerekeket. Valószínű, hogy szándékos rongálásról van szóírja a BUMM.sk portál.

Január 4-én nyitottunk ki, azóta rengeteg defektes kereket hoztak be hozzánk, és nem csak bicikli, de babakocsi kerekeket is. Még a főszezonban is csak 1-2 ilyen esettel találkozunk naponta. Ezért volt meglepő a hirtelen növekedés. Az év eleje óta naponta 6-7 defektes babakocsi, és 5-6 bicikli kereket hoznak be hozzánk. Elkezdtem írni egy listát, hogy a város mely részén történt a baleset” – nyilatkozott Izsák István.

 

Izsák István, a szegekkel a kezében (fotó/bumm.sk)

 

A Piko bike a hetes lakótelepen működik, így őket főleg az itt élők keresik meg a defektes kerekekkel, de jöttek már a város más pontjáról is. – Alig győzzük a munkát. Volt olyan gumi, amiből 3-4 szeget szedtünk ki. Kiderítettük, hogy cipészszegekről van szó, amik könnyen a kerékbe fúródnak. És mivel babakocsikat is hoztak, a szegeket nem csak az út szélén, de a járdán is szétszórták. Egy idősebb férfi pedig negyed kilónyi törmeléket szedett össze a Vág híd alatt egy nagyon kis szakaszon – tette hozzá Izsák István.
Emiatt feltételezhető, hogy szándékos rongálásról van szó. Hivatalos feljelentés azonban még sem a városi hivatalhoz, sem a városi rendőrséghez nem érkezett. Az eset kapcsán Alexander Tóth, a városi rendőrség főparancsnoka elmondta, vissza tudják nézni a kamerák felvételeit, illetve van rá lehetőség, hogy a járőrszolgálatot megerősítsék, ehhez azonban tudniuk kell, hol történtek ezek balesetek. Izsák István célja, hogy az általa készített listával felkeresi mindkét szervet. Az eset egyébként nem egyedülálló. – Hasonlóan sok volt a defekt akkor, amikor elkészült a Gúta, illetve a Párkány felé vezető kerékpárút. Az arra járó turisták rendszeresen defektet kaptak – mondta István.

(forrás: facebook, bumm.sk, nyitókép facebook)


  •   

Hozzászólások

hozzászólás

komaromonline.sk

Like Us On Facebook