komaromonline.sk
VÁROS
Rendszeres fogadóórákat tart a polgármester és két alpolgármestere
  •   

2019/1/22

Az új városvezetés közvetlenebbé szeretné tenni a kapcsolattartást a lakosokkal. Ennek érdekében Keszegh Béla polgármester, valamint Varga Tamás és Ondrej Gajdáč alpolgármesterek heti rendszerességgel fogadóórákat tartanak, ahol a megjelentek előadhatják kéréseiket, panaszaikat, észrevételeiket. Mindenképpen pozitív jelzés ez a választópolgárok felé, annak jele, hogy nemcsak a szavazataik, hanem véleményük is fontos. Az előző választási ciklusokban a városvezetők nemigen éltek ezzel a lehetőséggel, így ezt a fajta nyitást csak dicsérni lehet.

Keszegh Béla szerdánként 10 és 12 óra között, Varga Tamás keddenként 9 és 11 óra között, Ondrej Gajdáč pedig ugyancsak keddenként, 15 és 16 óra között tartja fogadóóráit. A gördülékeny szervezés érdekében előzetes időpont-egyeztetés szükséges, aki a polgármester fogadóórájára szeretne bejelentkezni, a 035/2851 212-es telefonszámon, vagy a primator@komarno.sk e-mail címen teheti meg, aki pedig az alpolgármesterek valamelyikével szeretne találkozni, a 035/2851 214-es telefonszámon, vagy a viceprimator@komarno.sk e-mail címen jelentkezhet.

Keszegh Béla polgármester meghatározta a két alpolgármester munkaköri feladatait is, az 1. alpolgármester, Varga Tamás teljes állásban, míg Ondrej Gajdáč részmunkaidőben tölti be a tisztséget. Távollétében – szabadság, hosszabb betegség – Varga Tamás helyettesíti a polgármestert bizonyos polgármesteri jogkörökben is, mint például a testületi ülés összehívása, a városi hivatal irányítása, szabadságok jóváhagyása, a város képviselete az állami szervekkel, jogi és fizikai személyekkel szemben.

Varga Tamás hatáskörébe tartozik egyebek mellett a szakbizottságok és a tanács munkájának szabályozása, az állami szervekkel és a területi önkormányzatokkal való kapcsolattartás, a városi rendőrség munkájának ellenőrzése, a város kommunális politikájának koordinálása, közreműködés a jogszabályi jellegű feladatok teljesítésben, az átláthatóság és a közrend felügyelete, válsághelyzetekben – például árvíz, egyéb elemi csapás – a munkálatok irányítása, ellenőrzése. Ondrej Gajdáč elsősorban az oktatásügy és a sport szakterületeket felügyeli.

(komaromonline.sk-FL, forrás: komarno.sk)


  •   

Hozzászólások

hozzászólás

komaromonline.sk

Like Us On Facebook