komaromonline.sk

egy portál Komáromról és polgárairól

Péntektől lezárják a Vág-hidat a 15 tonnánál nehezebb járművek előtt

MEGOSZTÁS:

2019/9/19

2019.szeptember 20-án, 13.00 órától új, szigorúbb közlekedésrendészeti szabályozás lép életbe a Vág-hídon, melynek értelmében a 15 tonna össztömeget meghaladó járművek nem haladhatnak át a hídon.

A megszokottnál hirtelen adta ki a rendőrség a sajtóhírt. A korlátozás minden 15 tonnánál nagyobb járműre érvényes, függetlenül attól, hogy az adott időpontban az össztömegük eléri-e a kijelönt súlyhatárt. A korlátozás alá eső 15 tonnánál nehezebb járművek számára a  Párkány-Bajcs-Érsekújvár-Gúta-Komárom útszakaszokon jelölték ki a kerülő útvonalat. Így az említett községek hatalmas teherforgalommal számolhatnak a következő hónapokban.

Az új, szigorúbb szabályozásra biztonsági intézkedésként volt szükség, mivel a híd a Szlovák Közútkezelő Vállalat diagnosztikai mérései alapján a hetes skálán a VI-os, azaz a nagyon rossz technikai állapotú besorolást kapta.

Portálunknak nem sikerült megtudni, hogyan lesz bebiztosítva a Komárom városának hulladékszállítása, ugyanis a Clean City “kukás” autói az Izsai szeméttelepre a Vág-hídon át hordja naponta a város hulladékát. Továbbá nem lehet tudni, hogyan lesz megoldva a nehezebb tűzoltó autók áthaladása vészhelyzet esetén, és éppúgy sem lehet tudni hogyan biztosítja be az Arriva cég a napirenden közlekedő autóbuszjáratait. Netán ezek az “apróságok” nem érdeklik a Szlovák Közútkezelő Vállalatot?

Kiemelnénk, hogy Érsekújvár városvezetése erőteljesen tiltakozik a fenti korlátozás miatt. Ugyanis a városban így is korlátozott – a városba vezető híd felújítása miatt – a közlekedés, és a városukon keresztül haladó “elkerülőút” még jobban fogja rontani a lakosok életkörülményeit és a közlekedést. (cikk: ITT)

(komaromonline.sk – FL, forrás: policia SR-Nitriansky kraj.sk)

MEGOSZTÁS:

Hozzászólások

hozzászólás

Copyright © 2016-2020 NEC ARTE NEC MARTE P.T. | Newsphere by AF themes.