komaromonline.sk

egy portál Komáromról és polgárairól

Mindenkinek kötelező a regisztráció az eHranica rendszerbe – ma sem maradtunk változtatás nélkül

 

Minden külföldről hazatérő szlovák állampolgár, még ha csak bevásárolni ment is át a szomszédos országba, köteles regisztrálni az eHranica-rendszerbe. – ismertette a legújabb változást Zuzana Eliášová, az egészségügyi minisztérium szóvivője. A kötelezettség azokra is vonatkozik, akik már megkapták a védőoltás mindkét dózisát. A regisztrációs kötelezettség betartását a rendőrség ellenőrzi a határokon.

„Függetlenül attól, hogy valaki milyen besorolású országból tér haza, köteles kitölteni a korona.gov.sk oldalon található eHranica formanyomtatványt. Ez alól senki sem mentesül, kivételek nincsenek. A július 9-től életbe lépő új utazási szemafor szerint, hazatérés után a beoltott személyeknek nem kell karanténba vonulniuk. Oltási igazolvánnyal nem rendelkezőkre viszont érvényes a karanténkötelezettség. A karanténnak leghamarabb az ötödik napon elvégeztetett PCR-teszt negatív eredményével lehet véget vetni.” “– részletezte Eliášová.

A rendőrség a határátkelés során ellenőrizni fogja a regisztrációt az eHranica rendszerbe. Elmulasztásáért a közegészségügyi hivatal 1659 eurós bírságot, a rendőrség 1000 euróig terjedő helyszíni bírságot szabhat ki.

(komaromonline.sk, TASR)

 

Hozzászólások

hozzászólás