komaromonline.sk

egy portál Komáromról és polgárairól

Külön sávot nyitnak meg az oltási igazolással rendelkezők részére

 

A Szlovák kormány határozatot adott ki, mely szerint a hatékonyabb ellenőrzés érdekében lezárják a ritkábban látogatott határátkelőhelyeket. A döntéstől azt remélik, hogy így hatékonyabban tudják ellenőrizni az ország belső határait.

A működő határátkelőhelyeken az ellenőrzések véletlenszerűek lesznek.
Az intenzív ellenőrzéseket bevezetik a repülőtereken is, valamint a nemzetközi vonatjáratokon, illetve az állomásokon. Az ellenőrzések alól kizárólag a nemzetközi áruszállítás mentesül.

A határokra kirendelt rendőrök feladata az eHranica rendszerbe való bejelentkezés, ill. az oltásról, vagy a koronavírusos megbetegedésről szóló igazolás ellenőrzése.

Ahol lehetséges, de leginkább a nagyobb határátkelőknél, külön sávot nyitnak meg az oltási igazolással rendelkezők részére. A rendőrség kéri a lakosságot, hogy a gyorsabb és gördülékenyebb ellenőrzés érdekében előre készítsék ki a védettségi igazolványukat, ami lehet papír alapú vagy digitális.

A rendőrség felhívja az utazók figyelmét, hogy a szigorú ellenőrzések végett megnőtt a határátlépésre való várakozás időtartama, ami különösen reggel és délután okozhat fennakadásokat.

(komaromonline.sk, forrás-foto policia.sk)

 

Hozzászólások

hozzászólás