komaromonline.sk

egy portál Komáromról és polgárairól

Megnyitotta kapuit a Komáromi ZooFarm állatsimogató

 

Régóta rebesgették, hogy kisállatsimogató készül Komáromban, ám megnyitásának eredeti terveit először a járvány húzta keresztbe, majd ötletgazdája és tulajdonosa, Ryšavý Boldizsár- Boldi döntött úgy, hogy összeköti az általa újjá varázsolt, nagysikerrel működő Tatra Mozi augusztus 16. -án tartandó ötödik születésnapját a Komáromi ZooFarm megnyitásával.

A komáromi vállalkozó, aki gyermekkora óta nagy állatrajongó eredetileg saját kisfiának és unokájának szeretett volna kedveskedni pár négylábúval, de mire 2016-ban beköltöztek az első lakók, rá jellemző módon, lokálpatriótaként ismét azon kezdett el gondolkodni, hogy miként válhatna a farm minden komáromi számára elérhetővé, vonzóvá és érdekessé. Így született meg a jelenleg másfél hektáron működő kisállatsimogató ötlete, ahol jelenleg tizennégy állatfajta – kecske, birka, szamár, ló, emu, birka, tengeri malac, nyúl, kacsa, csibe, hörcsög, egy mentett kutyus és a pozsonyi állatkertből érkezett teve és láma – várja a látogatókat és a simogatásokat.

 

 

„Remélem, hogy ez csupán a kezdet, ugyanis a nagy álmom, hogy öt-tíz éven belül a farmot egy igazi állatkertté változtassuk. A terület megvan hozzá, a kérdés csupán az, mekkora lesz iránta az igény. Jelenleg az érdeklődés jóval felülmúlja a várakozásokat, még az újvári járásból is bejelentkeztek csoportos látogatásra.” – árulja el Ryšavý Boldizsár- Boldi.

Az innovatív gondolkodású vállalkozó számára fontos a környezetvédelem, a környezettudatos életmód, ezért az állatsimogató kialakításakor kizárólag újrahasznosított, a cége által végzett bontási munkálatok során felgyülemlett hulladék anyagokat használt. „Lehet sokan első látásra furcsának tartják majd, hogy a farmon ott éktelenkedik egy rozsdás bódé, de a célom az, hogy figyelemmel kísérhessék, miként lehet a látszólag értéktelen dolgokból, még ha sok munkával is, de „újat” varázsolni.” – avat be a részletekbe minket a tulajdonos. A farm kialakításában már eddig is rengeteg munkája van, sőt az elmúlt egy esztendőben naponta kétszer személyesen járt ki ellátni az állatokat.

A farmra látogató gyerekeket azonban nem csupán az állatok várják, hanem ugrálóvár, hinta és csúszda is, valamint készülőben egy izgalmakkal teli labirintus is, és míg a kicsik élvezik a felhőtlen szórakozás örömét, a felnőttek, az arra kialakítottpihenő pontokon, sütögethetnek, beszélgethetnek, vagy akár születésnapot-névnapot is ünnepelhetnek. A cél, hogy idővel egy olyan nyugalmas, békés közösségi tér alakuljon itt ki, ahová jó kicsit kimenekülni a rohanó világból.

 

 

A farmon élő békés és jámbor állatsereg megihlette Ryšavý Boldizsár- Boldit, és Bimbó és Uncsi kalandjai az állatkertben címmel, igaztörténetek alapján a legkisebbeknek egy mesekönyv-sorozatot is tervez.

A kabátfalusi állatsimogató minden nap 13-18 óra között látogatható. Felnőtteknek 3euró, gyerekeknek és nyugdíjasoknak 2 euró, 10 személy fölötti csoportoknak 1,50 euró a belépőjegy ára. Kicsiknek, 3 éves kor alatt ingyenes.

„A jegyárak kikalkulálásánál nem a bevételszerzés volt a célunk. – zárja mondandóját Ryšavý Boldizsár. – Ha idővel sikerül kigazdálkodnunk a fenntartásának költségeit, én már elégedett leszek. Számomra a lényeg, hogy Komárom tovább bővüljön és az itt lakók számára valami újat, érdekeset és élményekben gazdag programokat tudjunk nyújtani. “

(komaromonline.sk, FL)

Hozzászólások

hozzászólás