komaromonline.sk
FELHÍVÁSOK
Kuchár Miloš: A Lél Park – Egy modern lakópark.
  •   

Több helyen is billboardokra figyeltünk fel „építési telkek eladók“ felirattal, Lél Park logóval és weboldallal. Kiváncsian utánanéztünk a projektnek a feltüntetett weboldalon és be kell hogy valljuk, érdekesnek találtuk. Ezért felvettük a kapcsolatot Kuchár Miloš-al az IMMO-MEM társaság ügyvezető igazgatójával.

Mondjon valami közelebbit erről a projektről.

A Lél Park Nagy Lél településén belül helyezkedik el, amely Csallóközaranyos része, s egy egyedi természetvédelmi terület – a Léli sziget szomszédságában. Pont ennek a csodaszép helynek a közelsége ihletett arra a gondolatra, hogy felkínáljuk a természethez kapcsolódó lakhatóság megteremtésének lehetőségét. Az első gondolatunk nagyobb telkeken elhelyezett öko-házak építése volt. Az építés természetes anyagok felhasználásával történne, továbbá a részleges önellátást biztosítaná saját kút, napkollektor, hőszivattyú, de például saját kiskert kialakítása is, egy szóval idillikus hely.

 

Az Önök cége több sikeres projektet tudhat maga mögött, mint például a volt „orosz ház“ felújítása SOHO TOWER-ra vagy a Wallton Park. Miért döntöttek úgy, hogy az első gondolattól eltérően, egy egész komplexum felépítésétől, kizárólag építési telkeket fognak értékesíteni?

Elsősorban köszönöm az elismerést, de itt el kell hogy mondjam, hogy nem csak az említett  projektek voltak realizálva, hanem sok más újjáépítés, felújítás és hőszigetelés is, nem utolsó sorban pedig egy új lakóház felépítése Érsekújvárban. A telkek eladása mellett főleg azért döntöttünk, mivel már tapasztalatból jól tudjuk, hogy az otthonteremtésről mindenkinek az elképzelése kicsit más. Legyen szó a méretekről, elrendezési vagy technikai megoldásokról, felhasznált anyagokról. Minden apróság számít. Érdeklődés esetén természetesen, nem mondunk nemet a kulcsrakész házak építésére sem.

 

 

Ki a projekt célcsoportja?

Főleg azokra öszpontosítanánk, akik szeretnének valamit megváltoztatni az életükben. A Lél Park-ban való lakhatás a tökéletes választás azok számára, akik a természetbarát életstílus kedvelői, kedvelik a nyugalmat, de egyúttal szeretnének kapcsolatban maradni a várossal is, hiszen Komárom csak 15 percrnyire van.

Mikor várhatjuk a Lél Park első lakosait?

Sikeresen megkaptuk Csallóközaranyos hozzájárulását az befektetési tevékenységünkhöz, elkezdtük a mérnöki hálózatokhoz szükséges projekt dokumentáció elkészítését és igyekszünk mihamarabb elintézni az építési engedélyt. Amint kézhez kapjuk az engedélyeket, valószínűleg ez év tavaszán, megkezdjük az utak, az elektromos és a víz csatlakozások kiépítését. Azt azonban már most kijelenthetjük, hogy több pozitív reakcióval és a telkek iránti érdeklődéssel találkoztunk. Tehát a válaszom, már hamarosan!

Ha helyes az információnk, itt található a volt szeszfőzde épülete is. Mi a terv ezzel kapcsolatban?

Igen, a hír igaz. Sajnos, pillanatnyilag ez az épület nagyon elhanyagolt álapotban található, amit igazán sajnálunk, de a terveink közt szerepel a felújítása. A jövőbeli sorsa még nincs eldöntve, én személy szerint el tudom képzelni mint polifunkciós épületként, vagy mint lakóház, de kulturális, vagy más funkció betöltésere is alkalmas. Ez még megbeszélés és döntés kérdése, de biztosan a projekt szerves része kellene hogy legyen.

 

A volt szeszfőzde vizualizációja

Létezik élet a Lél Park után? Avagy mivel készülnek a jövőben?

Élet a Lél Park után? Biztosan igen. A Lél park nem az egyetlen projekt amin pillanatnyilag dolgozunk, több minden készül, de nem szeretnék terveket elárulni. Annyit azért elmondhatok, hogy csapatommal már a közeljöv‹ben friss információkkal fogunk jönni.

További infó a LÉL PARKról: 

(komaromonline.sk-ŽT)


  •   

Hozzászólások

hozzászólás

komaromonline.sk

Like Us On Facebook