komaromonline.sk

egy portál Komáromról és polgárairól

Karanténban mindkét komáromi COVID-19 fertőzött sportoló

cof

MEGOSZTÁS:

A komáromi járást a koronavírus első hulláma a lakosság fegyelmezettségének köszönhetően rendkívüli módon elkerülte, mindössze négy lakosnak lett pozitív a COVID-19 tesztje. A tegnapi napon a tesztek kiértékelése során két pozitív eredményt könyvelhettek el a komáromi kórházban.

Az országos tisztifőorvos, Ján Mikas rendelete alapján mindazok a személyek, akik a koronavírus járvány szempontjából veszélyes kategóriába sorolt országokból térnek vissza, kötelesek COVID-19 tesztre jelentkezni a lakhelyükhöz legközelebb eső kórházban. Jelenleg a nyugat-balkáni térség hat országa is – Szerbia, Montenegró, Bosznia-Hercegovina, Észak-Macedónia, Albánia, Koszovó és mától Bulgária is – ide van sorolva a fokozódó járványveszély miatt.

Az előírást betartva jelentkezett tesztre mindkét külföldi állampolgárságú, de évek óta Komárom színeit képviselő sportoló, valamint kísérőik, miután hazaérkeztek Szerbiából. A határátlépést követően azonnal a klubjuk által biztosított szállásra, majd innét tesztelésre mentek. Személyes kapcsolatot nem létesítettek a városlakókkal, és azóta is házi karanténban vannak. A velük utazó két személy tesztje negatívnak bizonyult. “Mgr. Helena Uríčková, a Komáromi Regionális Közegészségügyi Hivatal járványügyi részlegének vezetője a felesleges pánikkeltés és a nyilvánosság általi beazonosításuk elkerülése végett a sportklubot inkább nem nevezte meg” – tájékoztatott az esetről a ma7.sk portál.

Az ismét növekvő tendenciát mutató fertőzések miatt a tegnapi napon Zuzana Čaputová államfő tanácskozásra hívta Roman Mikulec belügyminisztert és a kormány mellett korábban már szakmai tanácsadóként bizonyított egészségügyi és járványügyi szakembereket. A tanácskozás végén megegyezés született a tesztelések számának emeléséről. Hangsúlyozta, az első hullámot a lakosság felelős hozzáállásának köszönhetően sikerült Szlovákiának elkerülnie, most viszont az államnak kell bizonyítania a helytállását.

(komaromonline.sk, FL)

 

MEGOSZTÁS:

Hozzászólások

hozzászólás

Copyright © 2016-2020 NEC ARTE NEC MARTE P.T. | Newsphere by AF themes.