komaromonline.sk

egy portál Komáromról és polgárairól

Karácsonyi adományok a Selye János Egyetemről

A Selye János Egyetem rektora Juhász György és a Selye János Egyetem Egyetemi Könyvtárának igazgatója Egyházi Dóra kezdeményezésére könyveket juttatott az egyetem a Komáromi Kórház fekvőbeteg osztályainak.

Meglátásunk szerint a legnehezebb időszak a fekvőbetegek és azok családjai részére az, ha külön kell tölteni az ünnepeket szeretteiktől. A kétszáz szépirodalmi mű adományozásával a betegek magányosan töltött óráinak tartalmasabbá tételéhez kíván hozzájárulni intézményünk. A könyveket a gyermekosztályra, az idegosztályra, a belgyógyászati osztályra, a geriatriai osztályra, az onkológiai osztályra és a radioterápiai osztályra juttattunk.

Az idei az első olyan év volt a Selye János Egyetem történetében, mikor az egyetem vezetése és dolgozói közös adománygyűjtésbe kezdtek. Mivel az egyetem Komárom része, ezért mindnyájan felelősséget érzünk a komáromi polgárokért. Tudatában vagyunk annak is, hogy sok a városban a mélyszegénységben élő család, akiknek az ünnepek alkalmával is nehezen kerül étel az asztalára. Ezért a Komáromi Városi Hivatal Szociális Osztályával együttműködve az egyetemen dolgozók tartós élelmiszer adományait juttatjuk el a rászoruló családoknak.

Természetesen nem csupán az ünnepekre, de a hétköznapokra is gondoltunk akkor, amikor felvettük a kapcsolatot a komáromi 2.számú Jókai Mór Cserkészcsapat vezetőivel, akik évtizedek óta foglalkoznak a fiatalokkal. A Selye János Egyetem dolgozói a cserkészek tevékenységét elősegítendő az idén társasjátékokat és sportszereket ajándékoznak a cserkészcsapatnak.

(SJE)

Hozzászólások

hozzászólás