komaromonline.sk
HÍREK
BÁRKA – Bibliai témájú rajzverseny Komáromban
  •   

Idén először került megrendezésre a komáromi Marianum Egyházi Iskolaközpont és a Patrona nostra Kht. által meghirdetett bibliai témájú rajzverseny, melynek „BÁRKA” lett a neve az első megalkotásra szánt témából kiindulva, ami idén a „NOÉ BÁRKÁJA” volt.

fotó/Ugróczky István

A képzőművészeti rajzversenyre a felvidéki magyar egyházi intézmények lettek megszólítva. 183 pályamű érkezett be, és ebből a rengeteg gyönyörű alkotásból a három tagú zsűri, név szerint: Németh Csilla, Sánta Eszter illetve Vas Katalin a Marianum Egyházi Iskolaközpont pedagógusai 26 rajzot díjazott. A győztesek: Óvár, Ipolyhidvég, Ipolyság, Palást, Gúta, Tardoskedd, illetve Komárom iskoláiból, óvodáiból kerültek ki.

fotó/Ugróczky István

A rajzversenybe négy kategóriába lehetett benevezni: az A kategória az óvodásoké, a B kategória az alsó tagozatosoké, a C kategória a felső tagozatosoké, és a D kategóriába, mely a gimnáziumi tanulóké volt. A B kategóriába idén több mint 100 alkotást küldtek be, ezért a zsűri ezt a kategóriát ketté szedte. B1 (1.-2.osztályos tanulók), illetve B2 (3.-4. osztályos tanulók) kategóriára.

Szabó Veronika 1. helyezett (gimnázium) – fotó/Ugróczky István

A Bárka című rajzverseny ünnepélyes díjátadójára december 13.-án került sor idén a  komáromi Szinnyei József Könyvtár zenetermében.

A szervező: Vas Katalin – fotó/Ugróczky István

A díjkiosztó emelkedett hangulatát a Marianum Egyházi Iskolaközpont gimnáziumi diákjainak kultúrműsora adta. A fellépők között szerepelt:Zsidek Alexandra (ének), zongorán kisérte Csifáry Ildikó a Komáromi Művészeti Alapiskola pedagógusa. Továbbá Czajlík Boglárka (ének), Ďurdík Ágoston (furulyakíséret), Kiss Dóra (szavalat),  Komjáti Dóra illetve Kantár Máté (citerajáték és ének). Az egész kiállításmegnyitót és a díjkiosztót konferálta: Magyarics Arianna.

fotó/Ugróczky István

A nyitóbeszédet a Marianum Egyházi Iskolaközpont igazgatóhelyettese, aki egyben a Patrona nostra Kht. alelnöke: Melicher Andrea mondta. A Bárka fő támogatója a dunaszerdahelyi Gabriel Polgári Társulás volt.

Komjáti Dóra és Kantár Máté – fotó/Ugróczky István

Ezúton szeretnék köszönetet mondani mindazoknak, akik valami úton- módon segítették ezt a kezdeményezést. A jó Isten fizesse meg!

(Vas Katalin, a szervező)


  •   

Hozzászólások

hozzászólás

komaromonline.sk

Like Us On Facebook