komaromonline.sk

egy portál Komáromról és polgárairól

Ismét a gyerekeké lesz Komárom belvárosa

MEGOSZTÁS:

Jön a IV. Komálom Gyerkőcfesztivál!

Az idénre már hagyománnyá vált Komálom Gyerkőcfesztiválról tartott sajtótájékoztatót a három főszervező, a Villa Camarum Polgári társulás ügyvezetője, Kiss Réka valamint Hanusz Szilvia és Tárnok Magda, április 10-én a Zichy-pontban.

A nemzetközi gyermeknap alkalmából 2018. május 27-én több helyszínen zajlik majd a legkisebbek napja, több mint 30 további egyesület bevonásával. Tájékoztatta a jelenlévőket Kiss Réka a keddi sajtótájékoztatón.

 

Vasárnap a hagyományos programok 8:00-tól, míg az igazán nagyszabásúak 13:00-tól kezdődnek. A Klapka téren, az Anglia-parkban, a nyitott Városházán, a Tiszti pavilon udvarában párhuzamosan zajlanak majd a jobbnál jobb programok, melyekből ki- ki ízlése szerint válogathat. Lesznek sportjátékok, játszóházak, mazsorett- és táncos bemutatók, bábszínházi produkciók, kézműves foglalkozások, sőt állatsimogató is! A Városi Művelődési Központ előtti lezárt útszakaszon kipróbálhatóak lesznek mentő-, tűzoltó-, és rendőrautók is.

 


Ígéretek szerint a Városháza az idén is nyitott kapukkal várja a családokat, ahol megtekintehetőek lesznek a polgármesteri jelvények, és a gyerekeknek a díszes polgármesteri lánccal a nyakukban lehetőségük lesz fényképezkedni.

 


Újdonságként beszámoltak arról, hogy a felnőtteket önkéntes véradásra, míg a gyermekeknek a gödöllői Nemzetközi Filmfesztivál legígéretesebb mesefilmjeivel várják a PT központjába, a Zichy-pontba.

Közhasznú információként beszámoltak arról, a rendezvényen kizárólag az árusíthat ételt és italt, aki rendelkezik a szervezők átal aláírt és lepecsételt engedéllyel, hogy a biztonsági feltételeket a szervezők biztosítják, de a rendezvényen mindenki a saját felelősségére vehet részt.

 


A főszervezők és az önkéntetesek a gyerkőcfesztivált példaértékű összefogásnak tartják. Leszögezték azt is, hogy az első két fesztivál támogatására egyetlen eurót sem kértek, míg az idén Hanusz Szilvia pályázatainak köszönhetően Észak-Komárom önkormányzata, Bethlen Gábor Alap ZRT, Magyarország Nemzetpolitikai Államtitkársága, Nyitra megye önkormányzata is a fő támogatójuk közé tartozik.

A további részletekről viszont csak május kilencedikén értesítik a nagyérdeműt.

(komaromonline.sk – MA, a fotók a tavalyi akción készültek)

MEGOSZTÁS:

Hozzászólások

hozzászólás