komaromonline.sk

egy portál Komáromról és polgárairól

Idén már új Betlehemben is gyönyörködhetünk a Klapka téren

 

Advent első vasárnapján kigyulladt az első gyertya a város adventi koszorúján. A katolikus, a református, a baptista és az evangélikus gyülekezet plébánosa/lelkésze/prédikátora közreműködésével a koszorút megáldották, majd közös visszaszámlálás után kigyulladt az első adventi gyertya.

A szép, ünnepiesen megvilágított város főterét idén karácsonyi kismanók is díszítik, amelyeket a városi Szabadidőközpont kollektívája készítette.

 

Ezen kívül a Klapka téren egy új Betlehemet állítottak fel, amelyet Komárom városvezetése kérésére készítettek el. A munkálatokat Katona Gábor, a Városi Művelődési Központ munkatársa szervezte, aki portálunknak elmondta: „Köszönet a Komárom Városának és az Egressy Béni Városi Művelődési Központnak hogy létrejöhetett az új betlehemes. A betlehemes alkotói: Richard Slezak tervei alapján készült a betlehemes , valamint ő festette a hátteret, és segített a kivitelezésben, Aniko Harcsa- gutai művésznő festette a házat, a faszerkezeteket, a babák fejét és kezeit, Kökényesi Györgyi – győri nyugdíjazott színházi varrónő a babák ruháit varrta, Némethová Katarína a kis Jézuska megalkotója, Slávik Éva Éva és Venth Sándor Sándor a szalmabiztos, Katona Marta a fa-vella kölcsön adása, Katona Gábor a projekt vezetője és asztalosa, mindenese“

 

Katona Gábor és Richard Slezák alkotók

 

Meg kell mondani, igazán szép munka és így már méltó módon várhatjuk a karácsonyi ünnepeket.

 

(komaromonline.sk, FL)

Hozzászólások

hozzászólás