komaromonline.sk

egy portál Komáromról és polgárairól

Felfüggesztik a halasztható műtéteket a komáromi kórházban

cof

 

A komáromi kórház november 25-től csak sürgősségi betegellátást biztosít. A megváltoztatott működési rend értelmében a sebészeti, belgyógyászati és neurológiai osztályok fekvőbeteg osztályán kizárólag sürgős orvosi ellátást biztosítanak. Kivételt képeznek azok a betegek, akik onkológiai, ill. biológiai kezelésben részesülnek, valamint dialízisre járnak. Az egynapos sebészeti beavatkozások továbbra is elérhetőek lesznek.

Az intézmény vezetői a döntést a Szlovák Köztársaság egészségügyi minisztériumának utasítására hozták meg, amit az egész országban súlyos következményekkel járó járványhelyzetre való tekintettel a betegek védelmében és az egészségügyi dolgozókra háruló extrém megterhelés csökkentése érdekében adták ki.

„A komáromi kórház orvosai egyelőre irányításuk alatt tartják a járványhelyzetet, de már hetek óta egyre növekszik a betegek száma. A súlyos koronavírusos betegek számára lélegeztetőgépekkel ellátott covid-ágyak folyamatosan foglaltak. Jelenleg az összes lélegeztetőgépen lévő betegünk oltatlan. Szomorú tény, hogy a második hullámhoz képest jelentősen nőtt a lélegeztetőgépre szoruló betegek halálozási aránya “– tájékoztatott a kórház igazgatója, Miroslav Jaška.

Az emelkedő számú koronavírusos betegek ellátása érdekében a többi osztályon is külön covid-kórtermeket különítettek el arra az esetre, ha fertőzött személy szorulna egyéb betegség miatt sürgős ellátásra.

„Ezúton szeretném megköszönni minden kollégám bátorságát, türelmét és elszántságát, és egyúttal megértést és türelmet kérek minden olyan pácienstől, aki tervezett műtétre vár. Mi igyekszünk minden tőlünk telhetőt megtenni a betegek kezeléséért” – tette hozzá a kórházigazgató. A rendkívüli intézkedések az oltóközpont működését nem érintették.

(komaromonline.sk, forrás Agel)

Hozzászólások

hozzászólás