komaromonline.sk

egy portál Komáromról és polgárairól

Fokozódik a kánikula a Komáromi járásban is

 

A Szlovák Hidrometeorológiai Intézet a következő napokra másodfokú riasztást adott ki a magas hőmérsékletek miatt. A legmagasabb nappali csúcs +33 és +38°C között alakul.

Az másodfokú riasztás a délutáni órákban 14 és 17 óra között főleg Szlovákia déli járásaiban lép érvénybe. A hőmérséklet elérheti csütörtökön akár a 39°C-ot is. Az ilyen magas hőmérséklet megszokottnak számít az évnek ebben a szakaszában. A magas hőmérséklet potenciális veszélyt jelent az emberi szervezetre, a fizikai teherbírásra és növekszik a tűzveszély is. Túlnyomóan derűs, meleg idő várható, ritkán átmenetileg megnövekedhet a rétegfelhőzet.

 

A délies légmozgással afrikai eredetű, forró levegő tódul be térségünkbe, így a kánikula csak tovább fokozódik a következő napokban. A nagy meleg alaposan megviselheti az egészségesebbek szervezetét is, fáradékonyabbak, dekoncentráltabbak lehetünk.

Erős lesz az UV-sugárzás, ezért gondoskodjon a bőr és szem védelméről. Kerüljük a nehéz, zsíros ételek, valamint a magas cukor- és koffeintartalmú és alkoholos italok fogyasztását, ehelyett inkább igyunk napi 3-4 liter vizet!

 

(komaromonline.sk, forrás shmu.sk, koponyeg.hu)

 

Hozzászólások

hozzászólás