komaromonline.sk

egy portál Komáromról és polgárairól

Fabó Máriát választották a Komáromi Szinnyei József Könyvtár új igazgatójának

 

November 1-től Fabó Mária kerül a Komáromi Szinnyei József Könyvtár élére. A könyvtár igazgatói posztjára meghirdetett pályázatra a második körben hét jelentkező adta be a jelentkezését. Közülük négy pályázó került tovább.   Mai tanácskozásán Nyitra megye képviselőtestülete egyhangúlag megszavazta, hogy a jelenlegi igazgatónőt, Renáta Filkovát Fabó Mária, aki korábban a Komáromi Jókai Színház szervezési osztályának vezetőjeként már bizonyította szakmai rátermettségét és tudását, váltsa az igazgatói poszton.

Fabó Mária személyében végre hosszú idő után ismét magyar vezetője lesz járásunk egyik legfontosabb kulturális intézményének. „Terveim szerint nemcsak regionális, de országos szinten is szeretném bekapcsolni a kulturális élet vérkeringésébe a komáromi könyvtárat. Különböző akciókon – író-olvasó találkozók, vetélkedők, gyermekműsorok – keresztül szeretném népszerűsíteni az irodalmat, az olvasást és a jelenlegi digitális korban inspirálni az embereket a papíralapú könyvek világának újrafelfedezésére. A kezdet nem lesz egyszerű, mivel az épület rekonstrukciója miatt a könyvtár öt különböző épületben lesz egy ideig, de reménykedem benne, hogy ennek ellenére sikerül elkezdenem a csapatépítést, mert ezt tartom az egyik legfontosabb feladatomnak. “- nyilatkozta portálunknak az újdonsült igazgatónő, Fabó Mária.

A frissen megválasztott igazgatónő még hozzátette, hogy reméli, hogy a színházban eltöltött tíz év alatt megszerzett menedzselési tapasztalatát kamatoztatni tudja a könyvtár működésének és színvonalának emelése érdekében.

(komaromonline.sk, nyitókép barátno.sk)

 

Hozzászólások

hozzászólás