komaromonline.sk

egy portál Komáromról és polgárairól

A komáromi kórház neurológiai osztályát visszaköltöztették a régi helyére

cof

Az AGEL csoporthoz tartozó komáromi kórház neurológiai osztályát október 8-tól átmenetileg visszaköltöztették a P pavilonba, a régi helyére. A komáromi kórház igazgatósága a járásban folyamatosan emelkedő pozitív COVID-19 tesztet produkáló fertőzöttek számának rohamos emelkedése miatt kényszerült meghozni ezt a komoly döntést.

„A fertőzöttek számának emelkedése miatt úgy döntöttünk, hogy az eddig kialakított COVID részlegünket bővítjük arra az esetre, ha a jelenlegi kapacitásunknál – a kórház fekvőbeteg-ellátó osztályain tizenkettő, az intenzív osztályon pedig további három ágy – több koronavírusos tüneteket mutató beteget kellene hospitalizálnunk. Korábban a belgyógyászati osztály kapacitását kellett csökkentenünk, hogy a koronavírus-gyanús betegek számára olyan kórtermeket tudjunk kialakítani, amelyek biztonságosan elkülöníthetők. Az idegosztály átköltöztetésével annak kapacitását nem kell lecsökkentenünk. Továbbra is fogadni tudjuk az előre tervezett pácienseket, valamint az akut eseteket is. “– magyarázta az átmeneti intézkedések hátterét a kórház igazgatója, Miroslav Jaška.

Egyúttal hangsúlyozta, hogy a tájékoztatás célja nem a pánikkeltés, hanem a lakosság megnyugtatása afelől, hogy a kórház felkészült a járványhelyzet súlyosbodására.

A műtétek elhalasztását egyelőre nem látják indokoltnak. A látogatási tilalom azonban továbbra is érvényben van. Az igazgató hangsúlyozta, hogy „a leghatékonyabb fertőtlenítési módszerek, védőeszközök és a vörös zónák kialakításának köszönhetően kórházunk járványügyi szempontból biztonságosabb, mint a lakosság megszokott élettere. “

(komaromonline.sk, AGEL SK)

Hozzászólások

hozzászólás