komaromonline.sk
HÍREK
Egy fotózás margójára…„Nec arte, nec marte!“
  •   

Így szól a híres mondás, s most elszomorodva láttam, hogy  az  erődrendszer, amely szerepel az UNESCO világörökségi javaslati listáján, annak falai, melyek évszázadokon át dacoltak a törökökkel, tatárokkal, később az osztrákokkal majd az oroszokkal, mára omladozni kezdtek néhány helyen, mert szinte átjárhatatlan bozótos nőtte be a híres falak közti területet. A bokrok és fák gyökerei pedig  utat törve maguknak néma rombolást végeznek. Fotósként én nem keresem az okot, hogy mi vezetett idáig ….

Viszont örömmel tapasztaltam, hogy a Bastion Comorra tagjai önerőből megkezdték az erőd falainak megtisztítását a kb. 20 éve ott burjánzó vegetációtól. Csodás feladatot vállalva ezzel magukra. A Bastion Comorra tagjai szívesen látnak mindenkit, aki segíteni szeretne.
Az ott készult fotóim egy része az erőd falai közti területeket mutatják be, amelyeken láthatóak  a már megtisztított falak és belterület , valamint  azok a részek is, melyek rendbetételére a közeljövőben kerül sor.
A többi fotóm az erőd falai közé behúzódott hajléktalan emberek életkörülményeiről szólnak ítélkezés nélkul, okokat ez esetben sem keresve  …

T. Ethey Katz

(Az alábbi képeket teljes felbontásban megtekintheti a cikk alatt lévő galériában)

 

 

(komaromonline.sk)

 


  •   

Hozzászólások

hozzászólás

About the author

komaromonline.sk

Like Us On Facebook