komaromonline.sk
MOZAIK
Borbély Alexandra – happening a gimnáziumban – VIDEO
  •   

Az Oscar-díjra jelölt Testről és lélekről című film női főszereplője, Borbély Alexandra a komáromi Selye János Gimnázium diákja volt, és az iskola GIMISZ színjátszó csoportja indította a színház és a színművészet irányába. A berlini filmfesztiválon Arany Medve-díjjal kitüntetett film kapcsán több interjúban is szeretettel emlékezett meg egykori iskolájáról, tanárairól. A művésznő időközben elnyerte az Európai Filmdíjat is a legjobb színésznő kategóriában, a filmet pedig az Amerikai Filmakadémia beválasztotta az 5 legjobb idegen nyelvű film közé, az Oscar-díj várományosainak sorába.

 

A Nemzetközi Berlini Filmfesztiválon Enyedi Ildikó Testről és lélekről című alkotása nyerte a legjobb filmnek járó Arany Medve díjat (foto/euronews.com)

A Selye János Gimnázium közössége érthetően nagy örömmel és lelkesedéssel fogadta a legújabb híreket. Annak érdekében, hogy a művésznő egykori osztálytársai, iskolatársai, a Gimisz egykori és mai szereplői, a mai diákok és tanárok is együtt ünnepelhessék az elért sikereket, az iskola 2018. március 4-én (vasárnap) az Oscar-díjátadó gála alatt a gimnázium épületében a filmhez és a főszereplőhöz kapcsolódó kötetlen rendezvényt szervez, melyre szeretettel várnak minden érdeklődőt. A résztvevők az este és az éjjel folyamán a televízió képernyőjén élő adásban követhetik a díjátadó gálát. Kapunyitás 22.00 órakor.

A happening jellegű rendezvényen a részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. Az érdeklődők jelentkezhetnek a posta@sjg.sk e-mail címen vagy a 77 31 312 telefonszámon.

(Andruskó Imre, a gimnázium igazgatója)

 

 

Az idei Oscar-díjra nominált Testről és lélekről c. film előzetese:

(forrás: youtube, fotó:player.hu, euronews.com)


  •   

Hozzászólások

hozzászólás

komaromonline.sk

Like Us On Facebook