komaromonline.sk

egy portál Komáromról és polgárairól

Az iskolába járáshoz többé nem kell se a gyerekeknek, se a szülőknek teszt

MEGOSZTÁS:

 

Az Oktatásügyi Minisztérium határozata alapján május 3-tól az iskolásoknak és szüleiknek nem lesz kötelező a negatív antigénteszt felmutatása.

Branislav Gröhling oktatásügyi miniszter ezzel kapcsolatban elmondta „nagyra értékeljük, hogy a szakértők belátták, hogy az iskolákban mindent megteszünk azért, hogy biztonságos közeget teremtsünk gyerekeknek. Jelenleg az egészségügyi és az iskolaügyi minisztérium szakemberei egy tervezet kidolgozásán dolgoznak, mely szerint a továbbiakban kizárólag ott tesztelnénk, céltudatosan, ahol ismételten felüti a fejét a járvány. “

A miniszter azt is kifejtette, hogy ez az enyhítés hosszútávon csak abban az esetben tud működni, ha a szülők partnerként kezelik az iskolát, és abban az esetben, ha a gyermeküknek tüneteik vannak, azonnal jelentik és nem engedik közösségbe. Amennyiben a családok ezt nem fogják felelősségteljesen betartani, nagyon gyorsan ismét gócpontokká válhatnak az iskolák, és villámgyorsan felgyorsulhat a koronavírus terjedése, ami a járványügyi intézkedések ismételt szigorítását hozná magával.

A rendelkezés azokra a járásokra, melyek a COVID automata szerint fekete, azaz negyedik besorolásúak, nem vonatkozik.

(komaromonline.sk, TASR, nyitókép mtag.sk)

 

MEGOSZTÁS:

Hozzászólások

hozzászólás