komaromonline.sk

egy portál Komáromról és polgárairól

Átmenetileg beutaló nélkül lehet menni a szakorvosokhoz

 

Az egyre komolyabbra forduló koronavírus járványra reagálva az Általános Egészségbiztosító (VšZP), valamint a Dôvera és a ZP Union egészségbiztosító társaság vezetősége tájékoztatta a TASR hírügynökséget, hogy átmenetileg a betegek beutaló nélkül vehetik igénybe a szakorvosi ellátást.

A biztosító társaságok annak érdekében hozták meg a döntést, hogy a koronavírus-járvány időszakában a betegek ne várakozzanak feleslegesen a zsúfolt várótermekben. Átmenetileg a biztosító enélkül is fedezi majd a szakorvosi vizsgálatok költségét. Ezidáig a nőgyógyászati-, bőrgyógyászati-, fogászati-, pszichiátriai és a szemorvosi szakrendeléseket lehetett beutaló nélkül látogatni.

Portálunknak ezzel kapcsolatban a komáromi Eötvös utcán található Szent Valéria Egészségügyi Központban rendelő Dr. Balázs Ferenc kardiológus elmondta, hogy a járvány megjelenése óta eddig sem utasították el a komoly panaszokkal érkező betegeket, adtak időpontot beutaló nélkül is. Azt azonban kiemelte, hogy a várakozási idő, annak ellenére, hogy reggeltől-estig fogadja a betegeket, sajnos hosszú. Mindemellett várható, hogy a páciensek száma, ahogy a járvány előző hullámának lecsengése után is, úgy két-három hónap múlva még inkább emelkedni fog, mivel a Covid-19 vírus sok esetben okoz kardiológiai szövődményeket.

A betegeknek mindenképpen ajánlatos először telefonon felhívni a szakorvosi rendelőt, ahová menni szeretnének és megérdeklődni a betegfogadás feltételeit.

(komaromonline.sk, TASR, nyitókép illusztráció)

 

Hozzászólások

hozzászólás