komaromonline.sk

egy portál Komáromról és polgárairól

A város leállítatta az útfelújítást

A Szlovák Útkezelő Vállalat megrendelésére az MBM-GROUP rt kapta a megbízást a fenntartása alá tartozó I/63-as út mintegy 500 méteres szakaszának felújítására, amely a Kaufland és a Mercury Market áruházak között található.

Az MBM-GROUP elmulasztva a kötelezettségét, nem értesítette a várost a munkálatok tervezett kezdéséről, október 26-án elkezdték az útszakasz felmarását. Egyeztetés és értesítés nélkül, az egyik legszerencsétlenebb időpontban, a pár nap múlva kezdődő ünnepek előtt. Ezen a szakaszon a csúcsidőben nem ritkák a torlódások, ezzel a lépéssel még inkább növekedett a fennakadás.

Komárom városa felszólította a Szlovák Útkezelő Vállalat illetékeseit, hogy azonnal hagyják abba a munkálatokat. A munkálatok időpontjának egyeztetését kérte a város, hogy a lehető legkisebb legyen a fennakadás, kerülve a csúcsidőket. A városi rendőrség is kész segíteni a forgalom irányításában.

Komárom város üdvözli az útfelújításokat a problémás szakaszokon, de a Szlovák Útkezelő Vállalatot arra kéri, körültekintőbb legyen a tervezés. Legutóbb a Komáromi Napok idején végeztek munkálatokat ugyanezen a szakaszon (a Tesco mellett), majd a közlekedési jelek felfestésére közel 3 hónapot kellett várni.

Az útszakasz felújítása az ünnepek után folytatódik, az érintett felek egyeztetésével.

(komaromonline.sk, forrás kvh)

Hozzászólások

hozzászólás