komaromonline.sk

egy portál Komáromról és polgárairól

Komárom hivatalosan is megnyerte a Čistinka parkot

 

Kedden a LIDL vállalat képviselői hivatalosan átadták az értesítést arról, hogy Komárom város megnyerte a Čistinka parkot.

A vállalat képviselői a levelet Lévaiová Silviának, a szavazásban aktív közösségi csoport egyik vezetőjének és Keszegh Béla polgármesternek adták át. A város képviselői megmutatták azt a helyet, ahol a park létesülne, amelyet a civil csoport tagjai választottak néhány lehetőség közül. A jelen lévő építész javaslatokat készít a közeljövőben, miként lehetne a park egyes elemeit elhelyezni a terepen, amiről később ugyancsak a csoport tagjai dönthetnek. A várossal való egyeztetés után készítik elő a parkosítás tervét is, melynek része fák ültetése is.

A szükséges engedélyezések elkészítése után a város feladata lesz a terep előkészítése az építkezésre, majd tavasz folyamán kezdődhet az építkezés, nyárra pedig elkészülhet a Čistinka park.

A LIDL vállalat képviselője gratulált Lévaiová Silviának, hogy csapatával ilyen összetartó közösséget hoztak össze Komáromban, hogy 3 méhecskés játszótér után most ezt a parkot is megnyerte a város, ezzel 400 ezer eurót meghaladó fejlesztést hozva a városba.

(komaromonline.sk, forrás kvh)

Hozzászólások

hozzászólás