komaromonline.sk

egy portál Komáromról és polgárairól

Az építésügyi hatóság közleménye

Az építésügyi hatóság értesíti a város lakosait, hogy 2024. április 1-én lép hatályba az új az építkezési tervezésről és az építési rendről szóló törvény (201/2022 sz.).

Az új építési törvény változásokat vezet be az ún. „fekete építményekkel” kapcsolatosan, amelyeket 2024. április 1. előtt építettek és nem volt hozzá megfelelő építési eljárás. Az új építési törvény nem ismeri el az utólagos építési engedély fogalmát, azaz az engedély nélküli építkezéseket a törvény hatályba lépése után már nem lehet majd utólagosan engedélyezni, és az “engedély nélküli építkezés = az építmény eltávolítása” szabály lesz alkalmazandó.

Felhívják a lakosok figyelmét, hogy 2024. március 31-ig lehetőségük van még az ilyen eseteket rendezni. Az érvényes építési engedély nélkül épített építményekkel rendelkezőknek lehetőségük van arra, hogy utólagos építési engedély iránti kérvénytnyújtsanak be az építési hatósághoz a szükségesdokumentációval együtt. Az építményeknek viszontösszhangban kell lennieKomárom város érvényes területrendezési tervével.

A városi hivatalon belül működő építési hivatal a kellemetlenségek elkerülése érdekébenszívesen áll a rendelkezésükre és nyújt bővebb tájékoztatást (Pevnostný rad 3, tel. 035 2851303).

(kvh)

 

Hozzászólások

hozzászólás