komaromonline.sk

egy portál Komáromról és polgárairól

A legtöbb, 58 fertőzöttet a komáromi járásban regisztrálták szerdán

Az elmúlt huszonnégy órában rekordszámú, 360 koronavírus fertőzöttet regisztráltak Szlovákiában. Szerdán összesen 5213 tesztet végeztek. A lista élére, 58 fertőzöttel a komáromi járás került, ahol eddig az országos átlagnál jóval alacsonyabb volt az esetszám.

A komáromi járásban a koronavírus-járvány gócpontja a kolozsnémai idősek otthona, ahol 41 embernél (lakóknál és dolgozóknál is) mutatták ki a megbetegedést okozó COVID-19 vírust. Denisa Masárová, a Regionális Közegészségügy Hivatal munkatársa arról informálta a sajtót, hogy egy idős beteg szorul kórházi ellátásra. Az idősek otthonát karantén alá helyezték, és látogatási tilalmat rendeltek el.

A tegnapi napon a komáromi kórház igazgatója Miroslav Jaška sajtótájékoztatót adott ki arról, hogy a kórház fekvőbeteg-ellátó osztályain tizenkettő, az intenzív osztályon pedig további három ágyat különítettek el a koronavírus-fertőzés gyanújával hospitalizált betegek számára.

Az országban eddig 7629 esetben mutatták ki a SARS-CoV-2 jelenlétét a megbetegedés tüneteivel orvoshoz forduló lakosok körében. Az elhunytak száma 41. Jelenleg kórházi ellátásra 141 beteg szorul, közülük intenzív osztályon 14 beteget ápolnak, 11-en szorulnak lélegeztetőgépre.

Szlovákiában az eddig összesen elvégzett 428 308 laboratóriumi tesztből 7629 bizonyult pozitívnak, ebből 3610 az aktív esetek száma.

(komaromonline.sk, forrás TASR, tvnoviny.sk, agel sk-foto)

Hozzászólások

hozzászólás