komaromonline.sk

egy portál Komáromról és polgárairól

A Klapka téren fogadta a város a bronzérmes olimpikonokat

 

Az ötórai kezdés előtt már jó egy órával elkezdett megtelni hétfő délután, a komáromi Klapka tér. A kezdés előtti percekben már több százan várták a pillanatot, amikor élőben is találkozhatnak városunk és a Komáromi Kajak-Kenu Klub olimpikonjaival, Botek Ádámmal, Baláž Samuelel, Vlček Erikkel és Myšák Denissel, akik a Tokióban megrendezett olimpián, nagy hajrában megszerezték a K4-500 versenyszámban a bronzérmet.

 

„Ahogy az összes előfutamot, úgy az olimpiai döntőt is a klub további tagjaival együtt néztük kivetítőről a kajakházban. – árulta el portálunknak Demin Viktor, a klub elnöke. – Nagy izgalommal követtük figyelemmel a döntőt, mert valahol a szívünk mélyén, mégha hangosan nem is mertük kijelenteni, tudtuk, hogy erre az olimpiára a bronzéremért utazott ki a K4-500 csapata. Tudtuk, hogy nagyon felkészült csapatokkal kell összemérniük az erejüket. Végül az orosz hajó tagjaival szoros versenyben sikerült megszerezni sportolóinknak a bronzéremmel járó harmadik helyezést, ami hatalmas siker városunk kajak-kenu klubja és Komárom városa számára is. Mindemellett, motiváló erő lehet a gyerekeknek, hiszen a rengeteg mindent tudnak ellesni és tanulni tőlük.”
A komáromi kajak-kenu klub élsportolói 1998-tól minden nyári olimpián részt vettek, és immár ez a negyedik olimpia, ahonnét éremmel tértek haza. A sportolók sikere mögött azonban nem csak tehetség, szorgalom és kitartás van, hanem egy olyan tapasztalt és felkészült edző is, mint Likér Péter, és korábban Soós Tibor.

 

 

Az olimpikonokat a Klapka téren felállított pódiumon Demin Viktor és a klub legendás edzője, Soós Tibor, aki hat olimpiára készítette fel sikeresen a versenyzőinket, fogadta. A JOJ televízió riporterének, aki az esemény moderátora volt, rövid interjúi után, Keszegh Béla, Komárom város polgármestere köszöntötte a győzteseket, Botek Ádámot, Baláž Samuelt, Vlček Eriket és Myšák Denist.

 

Az esemény színvonalát, amelyen közelről meg lehetett tekinteni az olimpiai érmeket, és a lakosok személyesen is elbeszélgethettek az olimpikonokkal, a Komáromi Szekeresgazdák Hagyományőrző Egyesületének tagjai, a Komáromi Kajak-Kenu Klub juniorjai és a Slovenskí Rebeli folklórcsoport műsora emelte.
Remélhetőleg három év múlva, a Párizsban megrendezendő olimpia után, ismét együtt ünnepelhetünk a komáromi kajakosokkal.

(komaromonline.sk, JN)

 

Hozzászólások

hozzászólás