komaromonline.sk

egy portál Komáromról és polgárairól

A 30 éves Garabonciás a VMK-ban

15325376_1132655766848664_1236170810611557654_oKét kitüntetett eseményt fűzött össze a Garabonciás Néptáncegyüttes. Hagyomány, hogy András nap környékén minden érdeklődőt táncmulatságba hívnak, ezt idén összekapcsolták a néptáncegyüttes 30 éves jubileumával. A gálaműsornak az észak-komáromi Városi Művelődési Központ adott otthont, ahol tiszteletét tette dr. Molnár Attila Dél-Komárom és Stubendek László Észak-Komárom polgármestere is.

Az óvodásoktól, a fiatalokon át a felnőttekig és az egykori táncosokig mindenki meghívást kapott a Garabonciás Néptáncegyüttes 30 éves gálaműsorára.

– Örömteli érzés látni, hogy iskolai szakkörből hogyan lett egy ma már 80 főt számláló néptáncegyüttes. Rengeteg támogatást kapunk az önkormányzattól, így a szakmai munka jól halad, a feltételek adottak – mondta el a Garabonciás Néptáncegyüttes művészeti vezetője, Pőcze László, aki a kezdetektől tagja a csapatnak.

A születésnapi eseményen, a Garabonciás „házi” zenekara mellett, az Ördöngös Népzenetanoda alapítójának, Horsa Istvánnak a zenekara is húzta a talpalávalót, de fellépett a Garabonciással régóta kiváló kapcsolatot ápoló Pötörke Néptáncegyüttes is. A gálaműsor tetőpontján mintegy százhúsz táncos ropta a táncot az észak-komáromi Városi Művelődési Központ színpadán. A jubileumi eseményt összekapcsolták az András napi vigasságokkal.

A Garabonciás Néptáncegyüttes harminc éves fennállása során számos díjat nyert, a Kiváló Együttes cím mellett Pro Urbe-díjjal és Megyei Príma-díjjal is büszkélkedhetnek.  Dr. Molnár Attila polgármester az eseményen jelentette be, hogy a Garabonciás Néptáncegyüttes bekerül a városi értéktárba.

(dkvh, foto: Krűger Viktor)

[envira-gallery id=”4752″]

Hozzászólások

hozzászólás