komaromonline.sk

egy portál Komáromról és polgárairól

Már készülnek a szájmaszkok a komáromiaknak is

Mindenki tudja, hogy a szájmaszk, hiánycikké vált. Nem csak Komáromban, nem csak Szlovákiában, hanem egész Európában. Sokan varrják otthon, önkéntes alapon ellátják vele a környezetükben élőket, de sokszor ezekről az adományozásokról pont azok nem tudnak, akik a leginkább rászorulnának, akik koruk, egészségi állapotuk folytán a legkiszolgáltatottabbak és a legveszélyeztetettebbek – az idősek.

Komárom városvezetése, mely kezdetektől aktívan bekapcsolódik az országos járványmegelőző intézkedések foganatosításába, miután szembetalálta magát a problémával, azonnal elkezdte keresni a megoldást a kérdésre, miképpen tudná az önkormányzat bebiztosítani számukra a szájmaszkokat.

Keszegh Béla polgármester által vezetett városi válságstáb az ügyben partnerre a helyben működő Kožená Galantéria cég igazgatójának, Farkas Róbertnek a személyében talált. Farkas Róbert miután tárgyalt Keszegh Béla polgármesterrel, garantálta, hogy a vállalat átszervezi a megrendeléseinek ütemezését, és alkalmazottjaik március 20-áig 3 ezer maszkot készítenek el városi rendelésre. A cég a városnak alapáron biztosítja a maszkokat, ezzel is szeretné segíteni a komáromiakat.

 

Farkas Róbert igazgató és Keszegh Béla polgármester (fotó/kvh)

A maszkokból már a komáromi kórház is rendelt és a gyógyszertáraikban is elérhető lesz. A Kožená Galantéria anyagból, több méretben készülő maszkjainak előnye, hogy minden nap fertőtleníthetőek mosással és vasalással.

Az elsők közt a legveszélyeztetettebb csoportokhoz juttatja el a város a maszkokat.

Vigyázzunk egymásra, és ne feledjük, nemcsak önmagunkért, de egymásért is felelősek vagyunk!

(komaromonline.sk, forrás kvh fb)

 

Hozzászólások

hozzászólás