komaromonline.sk

egy portál Komáromról és polgárairól

EB: Ryšavý és Jakubek három arany- és egy ezüstérmet hoztak haza Franciaországból!

A GPC erőemelő szövetség Európa-bajnokságát a franciaországi Nancy városában rendezték május 27. és június 2. között. A Comorra Powerlifterz erőemelő klubból két ember utazott ki, hogy harcba szálljon az EB érmekért.

Jakubek Ádám és Ryšavý Tomáš már az áprilisi országos bajnokságon kiharcolta az EB részvételt. A kemény felkészülés szinte az év elejétől tartott, hogy méltó képen képviseljék a klubbot, Komárom városát és Szlovákiát. Mindkét versenyző két külön számban is indult: fekvenyomás és felhúzás.

 

Tomáš Ryšavý a dobogó legfelső fokán (fotó/Lehotkai Á.)

Első nap felhúzásban versenyeztek a sportolók. Jakubek Ádám 230 kg-os teljesítménnyel megnyerte kategória EB aranyát és abszolút értékelésben II. helyen végzett a tinédzserek között. Ryšavý Tomáš végérvényesen bebizonyította, hogy nemcsak fekvenyomásban kiváló, mert 285 kg-os felhúzással az EB ezüstöt is haza hozta. A teljesítmény és a testsúly arány miatt viszont abszolút értékelésben az I. helyen végzett a felnőttek között.

 

Jakubek Ádám versenyről versenyre rekordokat dönt (fotó/Lehotkai Ákos)

Második nap került sor a fekvenyomásra. Jakubek Ádám 140 kg-os személyi rekordja bebiztosította a második EB aranyat és abszolút II. helyet. Ryšavý Tomáš szintén egyéni rekordot nyomott. A 205 kg-os nyomással kategória EB aranyat és abszolút III. helyezést szerzett.

Tinédzser kora ellenére Ádám rendkívül jól fejlődik minden erőemelő számban. Szinte versenyről versenyre rekordokat dönt. Tomi pedig rendkívül felkészült versenyző és mindig hozza a magas szinvonalat a fekvenyomásban, illetve most már felhúzásban is.
A sportolók következő célja a szeptemberi világbajnokság. Ezek a srácok nem tudtak volna részt venni az EB-n, ha nincs a segítőkész városvezetés. Comorra Powerlifterz köszönetet mond Komárom város vezetésének és a polgármesternek a támogatásért !

(komaromonline.sk, forrás: Lehotkai Ákos edző)

Hozzászólások

hozzászólás