komaromonline.sk

egy portál Komáromról és polgárairól

A kis Lilien nyerte meg a biciklit – RAJZPÁLYÁZAT

Komárom város környezetvédelmi Varga Tamás, illetve oktatásügyi bizottsága Szénássy Tímea vezetésével a Környezetvédelmi Világnap (június 5.) alkalmából közös, „Környezet a barátom” című rajzpályázatot hirdetett a városi iskolák első osztályosainak. Célja a gyerekek környezettudatosságra nevelése, a környezetbarát életvitel népszerűsítése volt.

A pályázatba Komárom összes alapiskolájának több száz elsőse kapcsolódott be. Az osztályokból a tanító nénik válogatták ki a legjobb rajzokat és küldték be a városi hivatalba. A rajzokat a széles nyilvánosság is értékelhette a közösségi oldalon, a gyerkőcfesztiválon az Anglia parkban, végül egy háromtagú zsűri összesítette, majd választotta ki a legjobbakat. Ráadásul nemcsak egyéni díjakat osztottak ki, hiszen a nyertes kisdiákok egész osztályuknak is értékes ajándékot szereztek alkotásukkal.

A legszebb rajzért járó első helyet Bartha Lilien, 1.B osztályos tanuló nyerte meg az Eötvös Utcai Alapiskolából. Díja egy kisbicikli volt. Az osztályának Lilien egy dunai hajózást is nyert.

Varga Tamás városi képviselő, Bartha Lilien az Eötvös Utcai Alapiskola tanulója és Szénássy Tímea városi képviselő
Lilien az osztálytársaival, osztályfőnökével és az igazgató úrral

Második helyen Emília Korytárová, a Komenský Alapiskola 1.C osztályos tanulója végzett, aki egy rollert „rajzolt ki” magának, az osztályának pedig egy kisvonatozást a városban.

középen Emília Korytárová a Komenský Utcai Alapiskola első osztályos tanulója

A harmadik díjat Koníček Lara a Jókai Mór Alapiskola 1.A osztályos tanulója nyerte, mégpedig egy hatalmas LEGO készletet, az osztály pedig egy napi ugrálást a JUMPLAND ugrivárban, amely díj átadására a jövő héten kerül sor.

További helyezettek: Soós Tibor a Határőr Utcai Alapiskolából, aki egy szép könyvet, valamint ingyenes családi belépőket nyert a komáromi strandra, osztálya pedig mozilátogatást.

Soós Tibor a Határőr Utcai Alapiskola tanulója

Soós Tibor osztálytársaival

Vörös Márió a Speciális Alapiskolából rajzkészletet nyert magának és osztálytársainak is. A közönségdíjat Szabados Veronika, a Mariánum Egyházi Alapiskola tanulója nyerte.

Vörös Márió, a kassa utcai Speciális Alapiskola tanulója és osztálya egy szép rajzcsomagot nyert

 

Márió az osztályfőnökével

A díjakat a héten adta át a két főszervező, Varga Tamás, a környezetvédelmi bizottság elnöke és Szénássy Tímea, az oktatásügyi bizottság elnöke. Egyelőre négy iskolában osztották ki az nyerteseknek járó jutalmakat, a többi iskolára a jövő héten kerül sor.

(komaromonline.sk)

Hozzászólások

hozzászólás