komaromonline.sk

egy portál Komáromról és polgárairól

A költségvetési kérdőív kiértékelése

A Komáromi Városi Hivatal még októberben az interneten közzétett egy kérdőívet, ahol a komáromi polgárok kifejezhették véleményüket a városi költségvetés különböző területeivel, illetve azon belül egyes részfeladatok fontossági sorrendjével kapcsolatban.

Bő egy hónapon át kapcsolódhattak be a lakosok a város pénzügyi, gazdasági mozgásterét meghatározó közösségi véleményformálásba. Ez idő alatt 442 polgár vette a fáradságot és töltötte ki a mintegy 5-10 percet igénybe vevő kérdőívet.

A leadott válaszok alapján a következő eredményt sikerült leszűrnünk, amit remélhetőleg a városi képviselők figyelembe vesznek majd és beépítik a jövő évi és a rákövetkező évekre vonatkozó költségvetés fejlesztési prioritásai közé.

Íme az egyes területekre, kérdéskörökre vonatkozó összesített eredmények:

line

Az életkörnyezet témakörön belül a városi csatornahálózat fejújítását tartják a legfontosabbnak a válaszadók, ha a “legfontosabb” és “fontos” válaszokat összeadjuk, akkor viszont már a parkok és zöldterületek karbantartása áll az élen. Legkevésbé fontosnak a városi buszjáratok bővítését tartják a válaszadó polgárok:

1kerdoiv_2016_eletkornyezet2

line

A közbiztonság témakör kapcsán a körforgalmak építése a legfontosabb, de a “legfontosabb” és “fontos” lehetőség együtt már a közvilágítás felújítását hozta ki győztesként 65%-os aránnyal, míg a legkevesebb támogatást az úgynevezett fekvőrendőrök létesítése kapta.

2kerdoiv_2016_kozbiztonsag2

line

Az infrastrukturális beruházások ügyében a lakosok meggyőző fölénnyel, a”legfontosabb” és “fontos” válaszok összesítése nyomán, 95%-os támogatottsággal a munkahelyteremtést elősegítő beruházásokat tartják fontosnak, míg szerintük legkevésbé a közlekedési lámpák, az úgynevezett szemaforok felújítása fontos.

3kerdoiv_2016_infrastruktura2

line

A sport és kultúra terén a fesztiválok szervezése győzedelmeskedett, míg legkevesebben a Komáromi Lapok és a városi TV pénzelését támogatnák.

4kerdoiv_2016_sporteskultura2

line

A városi ingatlanok felújítása terén a volt “poliklinika” épülete kapta a legtöbb voksot, míg a legszerényebb támogatást a futballstadion felújítása érte el.

5kerdoiv_2016_ingatlanok4

line

A területenkénti általános pénzelosztás kapcsán a polgárság az utak felújítását és parkolók létesítését tartja a legfontosabbnak, míg a legkevesebb támogatást a válaszadók a városi médiának adnának.

6kerdoiv_2016_penzelosztas3

(forrás: komarno.sk)

Hozzászólások

hozzászólás