komaromonline.sk

egy portál Komáromról és polgárairól

Tovább szépül a komáromi kórház

A megyei önkormányzat utolsó ülésén egy költségvetés módosítás keretén belül hagytak jóvá a képviselők 89 500 eurót a kórház környékének szépítésére. A támogatásnak köszönhetően a nemsokára átadásra kerülő sürgősségi fogadó pavilon környezete megújulhat, a zöld terület revitalizálásán kívül kinti bútorok szolgálják majd a páciensek és a látogatók kényelmét.

Pár hónapon belül átadásra kerül a komáromi kórház új sürgősségi fogadója, a 11 millió eurót meghaladó fejlesztésnek köszönhetően nem csak a legmodernebb körülmények között tudják fogadni a pácienseket, de a leghatékonyabb sürgősségi ellátást kapják és az egyes épületszárnyakat is összekötik. Az építkezést viszont az emelkedő építőanyag árak nehezítették, jelentős plusz költségeket hozva, ami miatt az AGEL lemondott az épület körüli területek rendbetételéről. A kórház vezetése a munkálatok befejezéséhez támogatókat keresett.

„A terveket látva felmerült, hogy a város is készen áll segíteni, de mivel megyei vagyonról van szó, ezért Ondrej Gajdáč alpolgármesterrel közösen megszólítottuk a megyei önkormányzat vezetőit. Személyesen mutattuk be a terveket Milan Belica megyeelnöknek és a képviselők támogatását is kértük” – mondta el Keszegh Béla polgármester. Hozzátette, köszönettel tartoznak Becse Norbert képviselő úrnak, aki beterjesztette a javaslatot és Farkas Iván frakcióvezetőnek, aki többször közvetített az ügyben. Ugyancsak számíthattunk Marián Kéry frakcióvezetőre és csapatára, továbbá néhány független képviselőre.

Az elfogadott 89 500 eurós tétel elsősorban a sürgősségi pavilon körüli terület parkosítására, terület rendezésére és kültéri bútorok – padok, kukák – kihelyezésére lesz fordítva, ezzel biztosítva a látogatók kényelmét. A sürgősségi osztály átadása néhány hónapon belül várható, ezzel párhuzamosan szeretnék megvalósítani a környék rendezését.

„Nagyon jó az együttműködés a helyi és a megyei önkormányzattal, és az ilyen előrelépések egyértelműen a lakosok érdekét szolgálják. Támogatást kaptunk a korábbi nővérszálló megvásárlása során is, szeretnénk úgy felújítani, hogy lakásokat biztosítsunk az egészségügyi személyzetnek. A város minden területen támogat minket, a polgármester már több támogatót hozott a kórházba. Így érkeztek lélegeztető gépek és új EKG, de húsvétig fel lesz újítva a kinti kálvária is. A széles összefogás segít szépíteni a kórházat és segít megtartani a mostani besorolását” – mondta Miroslav Jaška igazgató.

További fejlesztés zajlik egy másik pavilonban is, ahol az onkológiai osztályt újítják fel, ezzel az ország legmodernebb kezeléseit tudják biztosítani biztosítva. A szakmai értékelések egyre jobb visszajelzéseket adnak a komáromi intézményről, az INEKO tavaly decemberben megjelent értékelése alapján a komáromi kórház az ország harmadik legjobb általános kórháza, amivel az elmúlt években több mint 10 helyet javított. A komáromi kórházban jelenleg 14 osztály és 23 rendelő működik.

(komaromonline.sk, FL)

 

Hozzászólások

hozzászólás