komaromonline.sk

egy portál Komáromról és polgárairól

Kutyafuttató lesz Komáromban

hg

Az elmúlt testületi ülésen született meg a döntés, hogy elkészülhet az első kutyafuttató Komáromban. A rendezett pihenőhely olyan helyre kerül, ahol a legtöbb kutyát tartják számon Komáromban.

A testület döntése alapján a Singellőbe, a jelenlegi Street WorkOut pálya mellé egy kutyafuttató kerülne. A hely jelenleg is a kutyásoknak van kijelölve, azonban ez egy alacsony kerítéssel zárt területté alakulna, amelyen belül szabadon szaladgálhatnak a kutyák. A területen nem csak a gazdáknak lesznek padok, de az ebek mozgását segítő elemek is ide kerülnek. A futtató lehetőséget kínál majd a házi kedvencek szükségleteinek elvégzésére is, ami segíthet a többi játszótér és park tisztán tartásában.

„A tulajdonosok külön adót fizetnek, azonban ezért nem sokat kapnak cserébe. A városnak ugyan fenn kell tartani a kutyabefogó és menhely szolgáltatást, ami havi 800 euróval terheli a városkasszát. Ezen felül azonban még van tér, hiszen az idei költségvetésben is 22 ezer eurós bevétellel számol a város a kutyaadókból. Ez az 5 ezer eurós tétel, amiből ez a futtató megvalósulhat, a lakosok jelentős részét érinti, hiszen 2700 fölött van a nyilvántartott kutyák száma” – fejtette ki Horváth Attila városi képviselő, akinek a javaslatára került jóváhagyásra ez az elképzelés.

Komáromban tavaly 2 737 kutyát tartott nyilván a városi hivatal. Ezek közül 814 a külterületeken, beleértve Őrsújfalut él. A városon belül a legtöbb eb a Singellőben, a II. és I. lakótelepen található, számszerűen 718. A belvárosi házakban további 349, a lakótömbökben pedig 607 kutya él. A nyilvántartás külön tartja számon a nyugdíjasokhoz tartozó állatokat, amelyből 249 van.

(FB, mstvkn)

Hozzászólások

hozzászólás