komaromonline.sk

egy portál Komáromról és polgárairól

Korszerű multifunkciós sportpályát kapott a Jókai Mór Alapiskola

 

Egyre látványosabb ütemben folyik az elmúlt évtizedekben elhanyagolt komáromi alapiskolák átépítése és felújítása. Október 15-én az ünnepélyes átadót követően ezúttal a Jókai Mór Alapiskola diákjai vehették birtokukba a 80 640 euróból megújult, minden igényt kielégítő korszerű multifunkciós sportpályát.

A pályaavató ünnepséget, melyen jelen volt Keszegh Béla, Komárom polgármestere, Varga Tamás és Ondrej Gajdáč alpolgármesterek, Komárom város önkormányzatának néhány képviselője, Bajkai János, a Komáromi Városi Hivatal kulturális és oktatási főosztályának vezetője, a szülői munkaközösség vezetősége és város sportegyesületeinek elnökei, az iskola igazgatóhelyettese Jóba Tamás nyitotta meg.

Az iskola diákjainak örömét, hogy végre kedvükre rúghatják a labdát, vagy mérhetik össze csapataik ügyességét kosár- kézi-, és röplabdában, a legjobban az iskola V. -ik osztályos tanulójának, Havadi-Nagy Martinnak, aki Besenyő Pista bácsi gondolatait tolmácsolta a fociról, felszabadult mosolya és lelkes, szívből jövő előadása szimbolizálta.

 

 

Az iskola kivételes tehetséggel megáldott diákjának az előadása után, Keszegh Béla polgármester elmondta, hogy „Örülök, hogy a komáromi iskolákban folyamatosan újulnak meg a sportpályák, mert ez lehetővé teszi a csapatjátékokat, s ennek köszönhetően a gyerekek megtanulnak csapatban gondolkodni. Ez a sportpálya sem jöhetett volna létre, ha nincs az a nagyszerű csapatmunka, ami az iskola szülői munkaközössége, pedagógusai, támogatói és az önkormányzat között kialakult, hiszen ennek a multikulturális sportlétesítménynek az anyagi hátterét összefogással tudtuk bebiztosítani. Bízom benne, hogy mostantól a pálya mindig tele lesz, és mindig találnak alkalmat a diákok arra, hogy játszanak, szaladgáljanak, passzolgassanak, s közben megtanulják a tisztességes versenyszabályokat és fair playt játékot, hogy tudjanak sportszerűen küzdeni. Önmagukért és egymásért. Nem lehet mindig minden versenyt megnyerni, de a veszteségekből is nagyon sokat lehet tanulni. Hiszem, hogy ez a pálya az egészség megerősítése mellett az életre is neveli majd a gyerekeket. “

A továbbiakban elmondta, reméli, hogy a jövőben sikerül rendbe tenni a futópályát és a kisebbik kosárlabdapályát is, valamint beszámolt az iskola több mint 300 000 eurós, folyamatban lévő felújításáról, melynek várhatólag december végéig kell befejeződni. Az elmúlt évtizedekben ilyen nagy volumenű rekonstrukcióra még nem volt példa. A legjelentősebb a tornaterem átalakítása volt, amire két évvel ezelőtt szintén Komárom városa segítségével nyílt lehetőség. Ennek köszönhetően a tanulók korszerű és biztonságos teremben tölthetik a testnevelésórákat. Az élmények gyűjtéséhez Keszegh Béla egy hatalmas doboz sportlabdával járult hozzá, amit a gyerekek nevében az intézmény igazgatója vett át.

 

 

Mátyás Katalin, aki immár kilencedik éve vezeti az iskolát, ünnepi beszédét Christiano Ronaldo, korunk egyik legelismertebb labdarúgójának szavaival: „Minden fejben dől el. Mindennek a kulcsa a motiváció, melynek egyik legmeghatározóbb eleme az elhatározás” nyitotta. A továbbiakban hangsúlyozta, hogy a sport pozitív tulajdonságai nem csak a testre és a szellemre hatnak, a rendszeres mozgás számos, szinte azonnal érezhető minőségi változást idéz elő a szervezetben, s ha életünk természetes részévé válik, akkor preventív hatása is van. „Ez a gondolat vezérelt bennünket akkor, amikor az 1955-től használt sportpályánk helyére egy új, modernebb sportpályát álmodtunk.”

 

 

A továbbiakban kitért arra is, hogy az iskola tanulói mindig is nagy érdeklődést tanúsítottak a sport, a testnevelés iránt. Ezt bizonyítják azok az eredmények is, melyekkel az intézmény tanulói hosszú évtizedek óta büszkélkedhetnek. A felkészült tornaszakos tanárok irányítása mellett számos sporttehetség kezdte itt a sportpályafutását és öregbítette az iskola és Komárom város hírnevét.

 

 

A hivatalos szalagvágás után előbb Szlávik Éva testnevelőtanár, a Szabadidőközpont munkatársa tartott jó hangulatú zenés bemelegítést a tanulóknak, akik utána az iskola testnevelőtanárának, Németh Lajosnak a vezetésével azonnal birtokba is vették a pályát és a labdákat.

Október 15.-től, a komáromi Jókai Mór Alapiskolában színvonalas körülmények között tölthetik el a szabadtéri testnevelés órákat.

(komaromonline.sk, FL)

Hozzászólások

hozzászólás