komaromonline.sk
HÍREK
A komáromi Jakab Béla Szlovákia sakk-bajnoka lett!
  •   

A komáromi gimnazistának, Jakab Bélának a lipótszentmiklósi országos bajnokságon elért első hely, hosszú játékidőben (90 perc bónuszidőkkel) az eddigi legnagyobb eredménye. De országos szinten, rapid versenyeken (15 illetve 20 perc játékidő) több dobogós hellyel is büszkélkedhet.

2014- ben és 2015-ben második, míg 2016-ban harmadik helyezést ért el. Egyéni versenyben többször nyerte el Nyitra megye ifjúsági bajnoka címet, továbbá a középiskolások országos versenyéről ezüstéremmel térhetett haza. “Életemben először apukámmal sakkoztam, ő tanította meg velem az alapszabályokat. Nyolc évesen kezdtem el járni a komáromi sakk-klubba. Ott Kukel Imre bácsi foglalkozott velünk. Neki köszönhetem, hogy megszerettem a sakkot, ami az életem részévé vált. Az edzéseire mindig szívesen jártam, ahol a velem egykorúaktól egészen az idősebb, hírneves komáromi sakkozókkal játszhattam.”- nyilatkozta portálunknak Jakab Béla.


Béla nagyon hálás mesterének, hogy lehetőséget adott neki játszani az 5. ligától egészen az 1. ligáig. 2017/18-as idényben a komáromi sakk-klub a legszebb eredményét érte el, feljutottak az országos csapatbajnokság legfelsőbb szintjére, az extraligába. Kukel Imre tragikus halála után ifj. Kukel Imre, Szegi Tamás és az utolsó évben Sipos István segítették az ifjú tehetséget a felkészülésben.

 

Jakab Béla a dobogó legfelső fokán (fotó: Jakab Béla FB)

Idén Lipótszentmiklóson az országos korcsoportos bajnokságon a 16 éves korcsoportban 1. helyezett lettem. Ugyanezen a versenyen teljesítettem a FIDE mesteri cím feltételeit is. Minden évben a bajnok jogosult képviselni az országot a világbajnokságon, így a következő célom a sikeres világbajnoki szereplés.”

Jakab Bélának az eddigi eredményeihez ezúton gratulálunk, és kívánunk sok sikert a világbajnoksághoz!

(komaromonline.sk-MA)


  •   

Hozzászólások

hozzászólás

komaromonline.sk

Like Us On Facebook