komaromonline.sk

egy portál Komáromról és polgárairól

Komárom városa hómunkásokat keres

 

Bár mégcsak november közepén járunk, és egyelőre a lehullott falevelekkel küszködünk, Komárom város vezetősége már készül a télre és megkezdte a munkaerő toborzást a téli karbantartások elvégzésére.

A város olyan személyek jelentkezését várja, akik szükség esetén elvégeznék a járdák hóeltakarítását. Varga Tamás alpolgármester portálunknak elmondta, hogy Komárom városa 67 kilométer összhosszúságú járda hóeltakarításáért és csúszásmentesítéséért felel. „Abban az esetben, ha a tél a zordabbik oldalát mutatja meg, mindannyiunk biztonságos közlekedése érdekében a városnak azonnal meg kell kezdenie a járdák biztonságossá tételét a felügyelete alatt álló útszakaszokon. A hóhelyzet gyors és hatékony megoldására olyan aktív személyeket keresünk, akik szükség esetén azonnal megtudják kezdeni a munkát. Az alkalmi munkavállalók a várossal megkötött szerződés értelmében 5 eurót kereshetnek óránként.” – tette hozzá az alpolgármester.

Míg korábban, a 2018-as törvénymódosításig, lakóházak előtti járdák takarításáért a lakók ill. a lakóközösségek feleltek, addig az új törvény szerint az önkormányzatok, ami emberi erőforrások hiányában komoly problémát okoz a szlovákiai városok vezetőségének.

„Szeretnénk megkérni a lakosságot, hogy amint a korábbi években, úgy idén is segítsék a munkánkat azzal, hogy saját lakóházuk előtt, a véletlen balesetek megelőzése érdekében, eltakarítják a havat. “– fűzte hozzá Varga Tamás alpolgármester.

Az ideiglenes munkavállalók munkanapokon a 035/28 51 321 (Mgr. Tóthová Denisa) vagy a 0903 412 047 (Ing. Jarábek Igor) telefonszámokon, illetve a denisa.tothova@komarno.sk címen jelentkezhetnek, amelyen további információt kapnak.

(komaromonline.sk, FL, forrás komarno.sk )

 

Hozzászólások

hozzászólás