komaromonline.sk
HÍREK
Kitüntették a komáromi kórház nővérkéjét
  •   

A Szlovák Orvosi Társaság Ezüst jelvénnyel tüntette ki Rancsó Melindát, a komáromi kórház intenzív belgyógyászati osztályának nővérkéjét a cukorbetegek felivilágosítása, segítése terén kifejtett sokéves munkájáért – tájékoztatta portálunkat Marta Csergeová, a kórházat irányító Agel SK szóvivője.

fofo-1-ocenenie-strieborny-odznak-slovenskej-lekarskej-spolocnosti

„Nagyon hálás vagyok ezért a megtisztelő címért, sokat jelent számomra. A munkám a hivatásom is egyben” – nyilatkozta a kitüntetett. Komárom és a régió cukorbetegei nagyon jól ismerik Rancsó Melindát. Mint edukátor, nevelő részt vesz a Dôvera egészségbiztosító cukorbetegeket segítő programjában. 2008-ban neki ítélték az Év Nővére  díjat edukátor kategóriában, a versenybe a betegek jelölték. Bekapcsolódik a cukorbetegekkel foglalkozó nővérek szekciójának munkájába és a Kék kör (Modrý kruh) programba is. Felvilágosító előadásokat szervez iskolás gyerekeknek elsősorban a diabétesz és más civilizációs betegségek megelőzésének témakörében. Ezenkívül különböző folyóiratokba publikál,  mert fontosnak tartja az ismeretbővítést, a prevenciót.

foto-2-ocenena-diplomovana-sestra-melinda-rancso

Rancsó Melinda, egészségügyi nővér

A diabétesz az egyik leggyakoribb civilizációs betegség, a népesség 5 százalékát érinti, éppen ezért nagyon fontos a megelőzés. „Szerencsére egyre gyakrabban találkozunk olyan emberekkel, mint Rancsó Melinda, aki nemcsak a betegek, hanem a széles nyilvánosság tájékoztatását is szívén viseli. A felvilágosítás a cukorbetegséggel kapcsolatban is egyre inkább előtérbe került, ezért örülünk, hogy kórházunk egyik nővérkéje kiveszi a részét ebből a munkából” – tette hozzá Zlatica Halmová, a kórház gondozásért felelős igazgatóhelyettese.

(komaromonline.sk)


  •   

Hozzászólások

hozzászólás

komaromonline.sk

Like Us On Facebook