komaromonline.sk

egy portál Komáromról és polgárairól

JOJ TV: Kirakatba vizelés, verekedés – furcsa nyomozás

 

2015. december 19. – Szemtanú szerint egy belvárosi bolt kirakatára vizelt a  Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (Národná kriminálna agentúra – NAKA) egyik magas rangú tisztségviselője Komáromban, majd tétlenül nézte, hogy társa verekedést provokáljon. Az esetet a belügyminisztérium belső ellenőrzési osztálya vizsgálja – adta hírül a Joj televízió.

A klub tulajdonosa, ahol a férfiak korábban szórakoztak, figyelmeztette őket, hogy hagyjanak fel botrányos viselkedésükkel, mert a kihelyezett infrakamerák rögzítik az esetet. Erre vulgáris kifejezéseket használva kijelentették, hogy azt tesznek, amit akarnak, felmutatták rendőrigazolványukat, majd egyikük arcon ütötte a vállalkozót. A tulajdonos erre értesítette a városi rendőröket, akik igazoltatták a támadókat. „Egyikük szolgálati igazolványát mutatta fel, személyazonossági igazolványát nem volt hajlandó elővenni. Mint mondta, azt csak az államiaknak mutatja meg, ezt követően ki is hívta őket” – írta le a történteket Rozsnyó Lajos, városi rendőrparancsnok.

A Joj tévét a komáromi állami rendőrök értesítették az esetről, én annak furcsa folytatásáról. „A videofelvételek kiértékelését követően az illetékes nyomozó arra a következtetésre jutott, hogy rendőrök nem vettek részt a fizikai bántalmazásban, a támadó civil személy volt” – nyilatkozta Silvia Keratová, a belügyminisztérium sajtóosztályának munkatársa. A klub tulajdonosa szerint ugyanakkor rendőr volt a támadó. „Rendőrigazolvány volt nála” – erősítette meg. A rendőrség a videokamera felvételét nem kívánja nyilvánosságra hozni.

Az ügyben szereplő rendőr ellen nem indult büntetőeljárás, fegyelmi eljárás folyik ellene.

(noviny.sk, TV JOJ)

Hozzászólások

hozzászólás