komaromonline.sk
HÍREK
Kamionnal érkezett a Mikulás két alapiskolába
  •   

Komáromban járt a lakszakállasi Mikuláskamion ma délelőtt. A Jókai Mór Alapiskola egyik pedagógusa, Cséplő Viktória, már tavaly lefoglalta a nem mindennapi járművet és mesebeli utasait, amikor az interneten látta őket. A Munka Utcai Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskolából két tanuló, Bartalos Anna Bíborka és Bartalos Gábor írtak levelet a Mikulásnak, hogy kamionjával álljon meg iskolájuk előtt is.

fotó/komaromonline.sk/könci

December 6-án délelőtt nagy volt a sürgölődés az Amfiteátrum kertmozi melletti parkolóban. Ott állt meg a lakszakállasi Mikuláskamion. Patócs Krisztián, a sofőr segítőivel éppen munkahelye, egy szállító cég egyik kamionjának a ponyváját hajtotta félre. A járművön a Mikulás kényelmesen berendezett otthona volt látható: kandalló, a falon kép; kényelmes kanapé várta a jó gyermekeket. A sarokban egy feldíszített karácsonyfa állt. A fenyőt Lakó Anna, a lakszakállasi VaLAKik társulat oszlopos tagja ajánlotta fel. A társulat tagjai voltak a Mikulás segítői. Nagy Péter, a Mikulás mellett, felesége, Andrea volt a krampusz. Ők mesélték, milyen csodálatos élményt éltek át Gútán, egy kislánnyal, aki utolsóként érkezett édesanyjával, már pakoltak. Az édesanya délután négy óráig dolgozott, lekésték az ajándékosztást. „Felhívtuk a kislányt a kamionra, fényképezkedtünk, és megtömtük a zsebeiket édességgel. Az interneten osztotta meg az édesanya, hogy életre szóló élmény marad számukra a Mikuláskamion. Ők nem az ajándékért jöttek, hanem csak a Mikulást akarták látni. Számunkra ez volt a Mikulás csodája” – mondta Nagy Péter, hozzátéve, az anyuka az interneten megosztotta a közös fotót, melyhez köszönő sorokat is írt. „Jómagam itt, a Jókai Mór Alapiskolában fedeztem fel régen látott pedagógus barátnőmet, akivel végre beszélgethettem egy kicsit”– tudatta Domonkos Zsuzsanna, Lakszakállas népművelője, aki saját készítésű medvejelmezben segítette a Mikulás munkáját.

fotó/komaromonline.sk/könci

A műsorvezető Patócs Kinga, a Mikuláskamion megálmodója volt. „Fantasztikus érzés látni ezt a sok gyermeket! Nem gondoltam volna, hogy ilyen örömteli pillanatokat élünk majd meg. Szerintem az egész csapatnak egy nagy lelki plusz ez az év végére. Munka után járunk a Mikuláskamionnal, ma szabadságot vettünk ki. Tizenhat helyen várnak bennünket az idén. Jól beöltözünk a hideg ellen. Van rajtunk három nadrág és öt pulóver. Így ki lehet bírni. Apukám pedig szerzett egy jó nagy gázmelegítőt, Szóval biztosan nem fagyunk meg” – nevetett az ötletgazda.

fotó/komaromonline.sk/könci

A Jókai Mór Alapiskola 420 tanulója fegyelmezetten, osztályok szerint járult a láthatóan vidám Mikulás elé. A pedagógusok mobiltelefonnal közös fotókat készítettek róluk. Egy bátor tanárnő a Mikulás ölébe huppant.

A Munka utcai alapiskola előtt is hatalmas gyermeksereg várta a Mikulást. A tanulóknak ott is előbb le kellett tenniük a Mikulás-esküt, azután kapták meg a várva-várt csomagokat. Amiket vidáman bontogattak a lakszakállasi Mikuláskamion mellett.

(könci)


  •   

Hozzászólások

hozzászólás

About the author

komaromonline.sk

Like Us On Facebook