komaromonline.sk

egy portál Komáromról és polgárairól

Jubileumi vártakarításra várják szombaton az önkénteseket

MEGOSZTÁS:

Kevés város büszkélkedhet olyan impozáns, nemzeti műemlékké nyilvánított újkori erődrendszerrel, mint Komárom. Az utóbbi években, a folyamatosan tartó felújításoknak köszönhetően a látványos történelmi emlék egyre látogatottabb turisztikai célponttá vált.

Idén sajnos a tavaszi hónapokban – a járványügyi korlátozások bevezetése miatt – zárva kellett tartaniuk. Hétfőtől, június 8-tól azonban ismét, lehet kezdetben még kicsit csikorogva-nyikorogva, de megnyílik a Lipót-kapu a nagyközönség előtt. Az első látogató csoport pedig délelőtt 10 órától indul történelmi sétájára.

Hogy a turista utak könnyen átjárhatóak legyenek, a Pro Castello Comaromiensi nonprofit szervezet ismét meghirdeti az immár hagyományossá vált, – 2010-ben indította el a kezdeményezést a Villa Camarum elnöke Kiss Réka – tavaszi önkéntes vártakarítást az Öregvár és az Újvár területén.

Szombaton, (2020.6.6) reggel kilenc órára hirdettük meg a gyülekezőt a Lipót-kapunál, de amennyiben valaki elkésik később a Villanytelep út irányából még csatlakozni tud hozzánk. Kérünk mindenkit, hogy hozzon magával saját munkaeszközt (kesztyűt, baltát, gallyvágót, fa- és lombfűrészt, metszőollót stb.), valamint ajánljuk a célnak megfelelő öltözéket is. Ahogy a korábbi években, most is a kiszáradt növényzet és bozót eltávolítása, valamint a zöld- és más hulladék összegyűjtése a célunk. Idén a higiéniai előírások miatt „tábori büfével” nem készülhetünk, ezért azt mindenki hozzon magával. A segítséget idén, a város támogatásával, egy kis meglepetéssel szeretnénk megköszönni. “- ismerteti velünk az esemény részleteit Pro Castello Comaromiensi új igazgatója, Komáromi Városi Hivatal műemlékvédelmi és idegenforgalmi referense Ozimy Andrej.

A társadalmi munkában megvalósult takarításban a múlt évben közel ötvenen vettek részt. A szervezők remélik, hogy idén sem lesz ez másképpen és sokaknak kedvük támad a várhatóan szép időben közösen, összefogni a komáromi vár környezetének megszépítéséért.

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/187749579133874/

Akinek kedvet érez hozzá a pevnost.kn@gmail.com címen jelentkezhet. A szervezők szeretettel várnak mindenkit!

(komaromonline.sk)

MEGOSZTÁS:

Hozzászólások

hozzászólás

Copyright © 2016-2020 NEC ARTE NEC MARTE P.T. | Newsphere by AF themes.