komaromonline.sk

egy portál Komáromról és polgárairól

Jókai Mór Alapiskola – A hagyományok tisztelője és a művészetek pártfogója

67796_1144320512267264_2384394897132969720_nA leendő kis elsősöket, a jövőbeni „jókaisokat” szüleikkel együtt sok szeretettel várjuk a beíratkozásra, amely 2016. április 7-én, 8-án lesz 13 órától 17 óráig.

Iskolánk 60 éves hagyománnyal rendelkező oktatási intézmény. Profilunkat a művészeti irányultság jellemezte mindig. Ezt támasztja alá az énekkarok működésének évtizedes tradíciója, a kiemelkedő szintű képzőművészeti nevelés, az anyanyelvi oktatáson belül az országos és nemzetközi sikereket hozó vers- és prózamondás, illetve a táncoktatás. Ez tette és teszi egyedivé iskolánkat, ez alapozta meg hírnevünket. Megszerettettük diákjainkkal a kóruséneklést, a színjátszást, a vers- és prózamondást, a néptáncot, a társas táncokat, a sportgimnasztikát. Iskolánk kórusainak működése országosan is egyedülálló, több évtizeden keresztül átívelő töretlen énekkari tevékenység. A „Nagyok Kórusa” 55 éve, a „Kicsik Kórusa” pedig 45 éve működik. Iskolai profilunkat pedagógiai programunknak köszönhetően képzőművészettel, vizuális neveléssel gazdagítottuk.

ERŐSSÉGEINK:

az egész napos, iskolaotthonos foglalkozás

a sokszínű szakköri tevékenység

a szakképzett tantestület

a tehetségek gondozása

a nevelési tárgyak színvonalas oktatása

kimagasló versenyeredmények

kellemes iskolai légkör

a kultúra iránti elkötelezettség, a hagyományok ápolása

a gyermekközpontúság

Újítókként vezettük be 2000-ben az iskolaotthonos foglalkozásokat. Az egész napos oktatási-szervezési formát csak az alsó tagozaton alkalmazzuk. Nagy előnye a másnapi tanítási órákra való felkészülés, felkészítés átvállalása, amely komoly tehermentesítést jelentett a szülőknek. A gyerekek az iskolai nap befejeztével a délutánból fennmaradó szabadidőt már a családnak, illetve a különféle kedvteléseknek szentelhetik.

A beiratkozási programnak iskolánkban minden tanévben kiemelt, rendkívül fontos szerepe van. Az Ovi-sulinak nevezett foglalkozássorozat kezdete hosszú évekre nyúlik vissza, szombatonként, havi egy alkalommal találkoznak egymással a leendő kis elsősök és a tanító nénik. A fejlesztő jellegű foglalkozások általában októberben kezdődnek, és júniusban a „nulladik” szülői értekezlettel zárulnak.

Iskolánkat 436 tanuló látogatja. Minden évben a választható szakkörök széles skáláját kínáljuk diákjainknak, hogy szabadidejüket hasznosan, értelmesen és kellemesen tudják eltölteni délutánonként. A tanulókat képességeiknek, tehetségüknek és érdeklődésüknek megfelelően készítik fel a pedagógusok a különböző versenyekre. Kiváló eredményekkel büszkélkedhetünk regionális, kerületi, országos és nemzetközi szinten egyaránt. Ez is hozzájárult ahhoz, hogy több alkalommal is a nyitrai kerület második legjobb magyar tanítási nyelvű iskolájává váltunk a tanulmányi versenyeken elért eredményeink alapján.

(mstvkn,FB)

Hozzászólások

hozzászólás