komaromonline.sk

egy portál Komáromról és polgárairól

Hamarosan kilátókból is csodálhatjuk Komárom panorámáját

 

A tervek szerint augusztus 31-ig átadják erődrendszer Vág-Duna összefolyásánál álló bástyájánál az új komáromi kilátót. A régió turisztikai fejlesztése érdekében a Szlovákiában működő Dunamente Turisztikai Desztináció Menedzsment (TDM) még 2018-ban összefogott öt, Komárom-Esztergom megye területén tevékenykedő turisztikai szervezettel, és megalapították az Összefogás a Dunamente turisztikai térség fejlesztéséért elnevezésű konzorciumot, melynek egyik projektje közel 50 ezer eurós támogatást nyert. A komáromi kilátó ennek a projectnek az egyik része.

A hazai turizmus és a természetjárás népszerűsítését célzó terv alapján Szlovákiában három kilátópont – Helemba, Komárom és Karva – épül. A Duna jobb oldalán öt kilátót emelnek.

Komárom polgármestere, és a Dunamente TDM elnöke, Keszegh Béla ezzel kapcsolatban elmondta, hogy „a világjárvány időszaka alatt a belföldi turizmus került fókuszba. Az emberek utazási szokásai megváltoztak, és egyre nagyobb kedvvel indulnak felfedezni saját régiójukat. Biztonságosabbnak és vonzóbbnak tartják a közeli helyeket. Remélhetőleg ez a pályázat tovább erősíti azt az általunk is képviselt szemléletet, hogy a Duna nem elválaszt, hanem összeköt egy eurorégiót, és összeköti azokat a csodálatos adottságú helyeket, amelyek eddig nem kaptak megérdemelt figyelmet. Látnivalókból pedig régiónkban nincs hiány. A kilátópontokról, melyek a térség legszebb panorámapontjain emelkednek majd, most még jobban látható lesz, milyen lenyűgözően szép helyen élünk mi. “

Emellett a Dunamente TDM egy önálló projekt keretén belül szeretne az Erzsébet híd szomszédságában is létrehozni egy kilátópontot, ami mellett egy wifi hálózatot biztosító „okospadon “pihenhetnének majd meg a látogatók.

A természeti szépségeinket összekötő kilátók láncolata augusztus 31-ig kerül átadásra, így az őszi turisztikai szezonban már bebarangolhatjuk őket.

(komaromonline.sk)

 

Hozzászólások

hozzászólás