komaromonline.sk
VÁROS
Elfogtak egy temetői tolvajt is
  •   

2019/2/8

Komárom város új vezetése kiemelt figyelmet szentel a város közbiztonáságára, az alkalmazkodni nem hajlandó egyének eliminálására és azon cselekedetek csökkentésére, amelyek a lakosság komfortzónáját illetve biztonságérzetét csökkentenék.

Az utóbbi hetek látható eredményének mondhatjuk a nagyobb bevásárlóközpontok vezetőségével és az ezek biztonságát biztosító biztonsági szolgálatokkal (SBS) való tárgyalások következményét, melyeknek köszönhetően a közös és határozott fellépés által a bevásárlóközpontok (Lidl, Kaufland, Tesco) előtt tartózkodó, a lakosokat zaklató “koldusok” száma fokozatosan csökken.

További lépésként a városi rendőrség nagyobb figyelmet szentel a temetők felügyelésére is, a temetői lopások megakadályozására. Az intézkedések során nem is kellett sokat várni az eredményre, ugyanis a Komáromi Városi Rendőrség járőrszolgálata január végén a délutáni órákban egy gyanús férfira lett figyelmes a komáromi Temetősoron. Mint az később kiderült, a gyanúsított a református temető területéről különböző kegytárgyakat tulajdonított el.

A hetényi illetőségű 30 éves férfit a Komáromi Városi Rendőrség előállította, majd a töredelmes beismerő vallomástétele után az általa eltulajdonított tárgyakat a temető kezelőjének visszaszolgáltatta. Az ügyben vagyon elleni kihágás alapos gyanúja miatt Jozef M. ellen eljárás folyik.

Sajnos temetői fosztogatások, rongálások, lopások, ahogy a történelem során, úgy napjainkban is előfordulnak. A legtöbbször előforduló virág, illetve mécseslopások megelőzése szinte lehetetlen, de némi óvatossággal és körültekintéssel csökkenthetjük annak az esélyét, hogy mi magunk váljunk a tolvajok áldozatává. Figyeljünk arra, hogy táskánkat, személyes tárgyainkat soha ne hagyjuk őrizetlenül a sírok gondozása közben. Nagyobb összegű készpénzt, értékes mobiltelefont inkább ne vigyünk magunkkal, és ha módunk van rá inkább családtagjainkkal együtt látogassunk ki szeretteink sírjához.

Az esetleges lopásokat, rongálásokat minden esetben jelentsék be a temetőgondnokságon, illetve a Komáromi Városi Rendőrségen.

(komaromonline.sk, forrás: KVR)

 


  •   

Hozzászólások

hozzászólás

komaromonline.sk

Like Us On Facebook