komaromonline.sk

egy portál Komáromról és polgárairól

Egy nap alatt tizenkét új orvost alkalmaztak a komáromi kórházban

MEGOSZTÁS:

 

Az Agel csoporthoz tartozó komáromi kórház fejlesztése úgy mérföldkőhöz érkezett szeptember 16-án, amikor egyszerre tizenkét új orvos írhatta alá a munkaszerződését az intézménnyel.

A komáromi kórház az elmúlt évek során, mondhatni sereghajtóból, az ország tíz legjobb szakmai minősítést elért intézménye közé küzdötte fel magát. Kialakítottak egy magas színvonalú onkológiai központot, felújították a belgyógyászatot, korszerű gyógyszerészeti laboratóriumot hoztak létre, modernizálták a szülészetet, épül az új sürgősségi betegellátó pavilon, de mindez önmagában orvosok nélkül kevés lenne, hiszen a betegek gyógyulása elsősorban a helyes diagnózistól függ, a közérzetük pedig a doktorok szakmai és emberi hozzáállásától. Az elmúlt időszakban azonban a kórház komoly orvoshiánnyal küzdött, ami leterhelte az orvosokat és megnehezítette páciensek helyzetét.

A mai naptól kezdve a helyzet némileg könnyebb lesz, ugyanis a sebészeti osztály kollektívája két új orvossal, a neurológiai osztályé pedig hárommal bővült. A fizikoterápiás – rehabilitációs részlegre egy új orvost vettek fel, a belgyógyászaton ketten kezdik meg a szolgálatot, három friss diplomás orvos pedig a szülészeti-nőgyógyászati osztályra került.

 

 

A kórház igazgatója, Miroslav Jaška ezzel kapcsolatban elmondta, hogy az egész országban egyre égetőbb probléma az orvoshiány. A komáromi kórház vezetőségének az intézmény jóhírének köszönhetően sikerült leszerződtetnie egyszerre tizenkét fiatal orvost, akik számára nemcsak a tapasztalt kollégák mellett biztosítanak nagyfokú szakmai fejlődési lehetőséget, de támogatják a továbbképzésüket is, hiszen „a kórház jövője a fiatal orvosok kezében van.“

(komaromonline.sk, AGEL)

MEGOSZTÁS:

Hozzászólások

hozzászólás