komaromonline.sk

egy portál Komáromról és polgárairól

A komáromi foci 2,26 milliárd forint támogatást kap

Magyarország Kormánya 1809/2019-es kormányzati határozata értelmében 2.260.000.000,- (két milliárd kétszázhatvan millió) forint támogatást nyújt idén a komáromi futball klubnak a KFC-nek.

2017 júliusában számoltunk be arról a tényről, hogy Magyarország a Magyar Labdarúgó Szövetségen (MLSZ) keresztül a szlovák második ligában szereplő Komáromi Football Klubnak (KFC) 5,9 millió eurót, azaz nagyjából 1,8 milliárd forintot adományoz, amit a klub által használt stadion felújítására költhet. A KFC vezetősége ezzel kapcsolatosan tavaly októberében írta alá Komárom városával a stadionhoz tartozó városi telkek bérdbeadásáról szóló szerződést.

A szerződés értelmében a KFC 20 évre kapta bérbe a területet és a rajta lévő épületet. A szerződés része a mostani strandröplabda pálya és a kemping is, mivel több pálya kiépítését tervezi a klub, ahol párhuzamosan futhatnak az edzések. A klub vállalja, hogy 1.800.400.000 forint értékben megvalósítja a komplexum kiépítését, amelyet 20 év múlva díjmentesen ad át a városnak. A klubnak díjmentesen kell ez alatt az idő alatt rendelkezésre bocsájtani a stadiont közhasznú célokra a városnak, intézményeknek, és más kluboknak, amennyiben nem ütközik a menetrendjükkel. Jelenleg a tervezési munkálatok folynak.

Tavaly, azaz 2018 karácsonya előtt Magyarország a költségvetéséből a második ligás komáromi futball klubnak majdnem egymillió eurót, azaz 300 millió forintot adott.

Idén ismét bőkezű volt Orbán Viktor kormánya, ugyanis 2019. december 27-én jelent meg a Magyar Közlönyben azon határozat, amely szerint a magyar kormány idén további 2 milliárd 260 millió (2.260.000.000,-) forint azaz közel 7 millió euró támogatást nyújt a Komáromi Futbal Club működésére és fejlesztésére.

(komaromonline.sk, nyitókép – Akvadrat Kft. vizualizációja)

Hozzászólások

hozzászólás