komaromonline.sk

egy portál Komáromról és polgárairól

Sikeresnek ígérkezik a Komáromban is forgatott új amerikai sci-fi – TRAILER

December 9-én lesz a premierje az amerikai Spectral című sci-finek, amelynek néhány jelenetét két évvel ezelőtt Komáromban, az erődben forgatták. A film előzetese december 2-án jelent meg az interneten. Kereshetjük a komáromi felvételeket az új amerikai sci-fiben

spectralheader

A sztori szerint a DARPA egyik tudósára hárul a feladat, hogy kiderítse, miért halt meg misztikus körülmények között egy egész osztag katona egy háborús övezetben.  A válasz meglepő: szellemek végeztek velük. Ráadásul a támadások egyre gyakoribbak lesznek, ezért fel kell venni velük a harcot.

spectral1
Komárom, 2014

A filmet, amelyet 2014-ben forgattak Budapesten, a Szellemirtók és a Sólyom végveszélyben keveréként írják le, kommandósok utcai harcban veszik majd fel a küzdelmet a lidércekkel szemben. Budapest utcáiból csatatér lesz, a másfél perces előzetesben van repülős akció, tankos zúzás és néhány felvétel a Dunáról is.

spectral6
Komárom, 2014

A két évvel ezelőtt a színészek helikopterrel érkeztek Budapestről a komáromi forgatás helyszínére. Udi Nedivi pruducer akkor úgy nyilatkozott, hogy azért esett a választás a komáromi erődre, mert nagyon tetszett nekik a helyszín. Ez volt egyébként első szlovákiai forgatásuk, de jól érezték magukat, kedves emberekkel kerültek kapcsolatban, és ami nyilván szintén nem elhanyagolható szempont, olcsó is volt számukra. Néhány feltétele azonban volt a stábnak: nagy térre volt szükségük a technikát szállító kamionok és lakókocsik részére és helikopter-leszálló helyre is. Az amerikai filmesek három napig tartózkodtak Komáromban.

szineszek
Bruce Greewood, Emily Mortimer, James Badge

A film főszerepét a Híradósok című HBO- sorozatból ismert Emily Mortimer játssza, feltűnik benne  Bruce Greenwood (Én, Robot; Star Trek; Deja Vu), Max Martini (Pacific Rim) és  James Badge Dale (Z világháború, Vasember 3) is. A rendezői székben az elsőfilmes Nic Mathieu ült. A Spectral 2016 augusztusában került volna a mozikba, ám az Universal végül az utolsó pillanatban kivette a bemutatók közül és a Netflix-hez került a forgalmazás joga.

(komaromonline.sk, fotók: net)

Íme az eredmény:

Fotók a komáromi forgatásról:

[envira-gallery id=”4850″]

 

Hozzászólások

hozzászólás