komaromonline.sk

egy portál Komáromról és polgárairól

Szeretetteljes ünnepség az idősek otthonában

Az idős emberek iránti tisztelet hónapja alkalmából október 27-én szeretetteljes, meghitt ünnepséget rendeztek a komáromi idősek otthonban.

A rendezvény alaphangulatát az intézet új igazgatónőjének, Hedviga Polgárovának szívből jövő, őszinte szavai adták meg, amikkel minden jelenlévőnek örömkönnyeket csalt a szemébe. Az ünnepséget megtisztelték jelenlétükkel meghívott vendégeink: Stubendek László polgármester, Varga Tamás, Batta György, Andruskó Imre és Ondrej Gajdáč városi képviselők, Dubány Katalin, a városi hivatal szociális főosztályának korábbi vezetője, valamint Koncz Adrianna jelenlegi megbízott főosztályvezető. Nagy örömmel üdvözöltük körünkben a már nyugdíjba vonult főnővéreinket, Pálinkás Paulát és Bölcskei Évikét. Eva Ipóthová korábbi igazgatónő sajnos nem tudott személyesen megjelenni az ünnepségen, de igazgatónőnk tolmácsolta a lakóknak szóló szívélyes üdvözletét, Daniela Kallós Belokostolská, az „Angyali kezek – Anjelské ruky” nonprofit szervezet igazgatónője pedig általam üdvözölte a lakókat.

dsc_0031

Az ünnepségen szép műsort adtak a Selye János Gimnázium és a Šulek Gimnázium diákjai, meghallgathattuk egyik főnővérünk, valamint lakóink, Gaborek Etelka és Ján Zsibrita szavalatát, majd az 5 éve alakult és a mai napig Valent Renáta (Uhrin) által vezetett Senior énekkar lépett fel. Énekkarunk újabb tagokkal bővült, és külön öröm, hogy csatlakozott hozzánk igazgatónőnk is. Két hét alatt megtanultuk kedvenc nótáját, a Jaj de szép a Komáromi Nádor utca címűt, amit már be is emeltünk repertoárunkba. Mivel lakóink közt magyarok és szlovákok is vannak, mindkét nyelven éneklünk dalokat. A műsor zárásaként nem maradt el a lakóik régi himnusza sem, a Szeressük egymást gyerekek, amelyet még Eva Ipóthová ideje alatt vezettünk be és akkoriban minden ünnepségen elhangzott. A szólót Raffai Vincze bácsi vállalta, ám a refrénbe mindenki bekapcsolódhatott.

dsc_0032

A gazdag kultúrműsor után nem maradhatott el a finom eszem-iszom, a mulatós zenéről pedig dolgozóink, Pálmai György és Pálmai Katalin gondoskodtak. A lakók közül többen még táncra is perdültek, jó volt látni a vidám arcokat. Köszönet illeti az igazgatónőt, Jola Himlerovát és az otthon valamennyi dolgozóját, aki kivette részét az ünnepség megszervezéséből, továbbá a várost a szponzori csomagokért.

dsc_0097

Nagyon jó, hogy az otthon falai közé az új igazgatónő, Polgár Hedvig belépését követően ismét visszatért a nyugalom, amit a lakók és a dolgozók is érzékelnek, és ami elengedhetetlen ehhez a nem mindig könnyű, de szép és nemes munkához.

(Valent Renáta gyógypedagógus)

FBW-dividing-line

[envira-gallery id=”4343″]

Hozzászólások

hozzászólás