komaromonline.sk

egy portál Komáromról és polgárairól

Emelkedik a lélegeztetőgépre szoruló betegek száma a komáromi kórházban

 

Más régiók kórházaihoz képest az AGEL csoporthoz tartozó komáromi kórházban egyelőre nem okoz gondot a járvány harmadik hullámával járó esetszám megemelkedése, és a betegek ellátása. Az oltatlan személyek körében egyre emelkedő számú súlyos lefolyású koronavírusos megbetegedések száma azonban egyre nagyobb aggodalomra ad okot.  Az egészségügyi dolgozók magas átoltottságának köszönhetően a betegellátást egy esetleges létszámhiány azonban nem veszélyezteti.

A komáromi kórház orvosai a régió három oltópontján közel 200 000 lakost oltottak be a Covid-19 okozta megbetegedés elleni vakcinával. A legújabb adatok azt mutatják, hogy ez nem volt elégséges a járvány megfékezéséhez, és egyre több oltatlan beteg, – leginkább azok, akik magas vérnyomással, cukorbetegséggel vagy egyéb krónikus betegséggel küszködnek – kerül életveszélyes állapotba.

„A mai napon két Covid-pozitív alkalmazottat tartunk nyilván, hárman pedig karanténban vannak. Egészségügyi dolgozóink jelenleg 16 oxigénnel ellátott ágyon fekvő beteget ápolnak, további 6 oltatlan páciensünk viszont lélegeztetőgépre szorul. Emellett még hat vírusgyanús betegünk eredményeire még várunk. Két páciensünk kiskorú, ők kísérővel együtt vannak elhelyezve a kórházban “– számolt be az aktuális helyzetről Miroslav Jaška igazgató.

A kórház igazgatójától megtudhattuk, hogy az egyéb betegséggel kórházi ellátásra szoruló Covid-pozitív betegek részére több osztályon is külön kórtermet különítettek el. A műtétek a megszokott menetrend szerint zajlanak, bár több beteg kérte a tervezett műtétjének az elhalasztását. A szüléseknél továbbra is jelen lehetnek az apák, de függetlenül az oltottságtól, a szülészeti osztályra való belépéskor letesztelik őket.

A komáromi kórház oltóközpontjában munkanapokon 7.15 – 14.00 óráig várják az érdeklődőket. Oltásra lehet előzetes időpontot kérni, de egyelőre enélkül is tudják fogadni a lakosokat. Azoknak a személyeknek, akik korábban már átestek a Covid-19 megbetegedésen, majd megkapták a vakcinát is, a harmadik oltás nem javallott.

(komaromonline.sk, AGEL, nyitókép illusztráció)

 

Hozzászólások

hozzászólás